Συναγερμός στο Λιανοκλάδι – Εκλεψαν επικίνδυνη συσκευή με δύο ραδιενεργές πηγές - iefimerida.gr

Συναγερμός στο Λιανοκλάδι – Εκλεψαν επικίνδυνη συσκευή με δύο ραδιενεργές πηγές

Συναγερμός στο Λιανοκλάδι – Εκλεψαν επικίνδυνη συσκευή με δύο ραδιενεργές πηγές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κόκκινο συναγερμό σήμανε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) έπειτα από κλοπή επικίνδυνης συσκευής στο Λιανοκλάδι. Πρόκειται για συσκευή με δύο ραδιενεργές πηγές, για την οποία εκδόθηκε επείγουσα προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο έκθεσης ατόμων σε ακτινοβολία και ραδιορρύπανση του περιβάλλοντος.

Αγνωστοι έκλεψαν τη συγκεκριμένη συσκευή- που χρησιμοποιείται για μετρήσεις εδαφικής σύστασης- από το εργοτάξιο της εταιρείας που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Ε65. Οπως προειδοποιεί η ΕΕΑΕ, υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση διάλυσης ή αποσυναρμολόγησης της συσκευής, καθώς και εάν αυτή καταλήξει σε εγκατάσταση ανακύκλωσης ή επεξεργασίας μετάλλων.

Η ΕΕΑΕ απηύθυνε έκκληση σε όποιον έχει στην κατοχή του, ή εντοπίσει τη συσκευή- που αξίζει από 10.000 έως 12.000 ευρώ- να μην επιχειρήσει να την ανοίξει, ούτε να τη διαθέσει προς ανακύκλωση, αλλά να επικοινωνήσει άμεσα με την ΕΛ.ΑΣ. (22310 56860) ή την Επιτροπή (210 6506714, 210 6506803 και 210 6506700).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ