H Μercedes CLA κατεβαίνει στα 1.500 κυβικά - iefimerida.gr

H Μercedes CLA κατεβαίνει στα 1.500 κυβικά

H Μercedes CLA κατεβαίνει στα 1.500 κυβικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο καινούργιος κινητήρας των 1.500 κυβικών στη βάση της γκάμας της CLA είναι diesel, γι' αυτό και η συγκεκριμένη έκδοση ονομάζεται 180 CDI και βέβαια δεν είναι άγνωστος. Κινεί και την Α-Class, ενώ πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς, δοκιμασμένους και καταξιωμένους κινητήρες πετρελαίου παγκοσμίως, μιας και χρησιμοποιείται και σε πολλά μοντέλα του ομίλου Renault- Nissan.

Στην CLA 180 CDI ο τετρακύλινδρος diesel αποδίδει 109 ίππους και 260 Nm ροπής, πετυχαίνει μια μέση κατανάλωση κάτω από τα 4 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα (συγκεκριμένα 3,9), ενώ εξασφαλίζει και καλές επιδόσεις, ειδικά σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα που χάρη και στην πολύ καλή αεροδυναμική ξεπερνά τα 200.

Η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση δεν είναι όμως η μόνη προσθήκη στη γκάμα της CLΑ, καθώς πλέον υπάρχουν και οι CLA 250 Sport και CLA 250 Sport 4Matic. Και οι δύο κινούνται από τον turbo βενζίνης των 2.000 κυβικών και των 211 ίππων, ενώ το Sport σημαίνει πως έχουν ανάρτηση AMG (ειδικά μπροστά), την εμφάνιση της AMG Sport με κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες, καθώς και επιμέρους ρυθμίσεις σε κινητήρα και κιβώτιο, προκειμένου ο χαρακτήρας τους να είναι πιο σπορ. Η 4Matic φυσικά είναι τετρακίνητη, ενώ έκδοση 250 Sport 4Matic θα έχει και η A-Class.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ