Επικίνδυνα για την υγεία τα αεροπλάνα: Νοσηλεύονται συχνότερα όσοι ζουν κοντά σε αεροδρόμια - iefimerida.gr

Επικίνδυνα για την υγεία τα αεροπλάνα: Νοσηλεύονται συχνότερα όσοι ζουν κοντά σε αεροδρόμια

Επικίνδυνα για την υγεία τα αεροπλάνα: Νοσηλεύονται συχνότερα όσοι ζουν κοντά σε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανθυγιεινή αποδεικνύεται η διαβίωση κοντά σε αεροδρόμια, αφού σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η ηχορύπανση από τις συνεχείς απογειώσεις και προσγειώσεις αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικά, εμφράγματα και άλλες καρδιακές παθήσεις.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, μία πρώτη μελέτη με επικεφαλής τη δρ. Άνα Χάνσελ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου επικεντρώθηκε στην υγεία των κατοίκων γύρω από το αεροδρόμιο Χίθροου και όπως διαπιστώθηκε αυτοί οι κάτοικοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα κατά 10% έως 20% να εισαχθούν σε νοσοκομείο για εγκεφαλικό, στεφανιαία νόσο και άλλη καρδιοπάθεια.

Παράλληλα, μία δεύτερη μελέτη από ερευνητές των Σχολών Δημόσιας Υγείας των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Βοστόνης, με επικεφαλής την καθηγήτρια Φραντζέσκα Ντομίνιτσι, εξέτασε την υγεία περισσότερων από έξι εκατομμυρίων ανθρώπων άνω των 65 ετών, οι οποίοι ζουν γύρω από 89 αμερικάνικα αεροδρόμια. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για κάθε δέκα ντεσιμπέλ πρόσθετου θορύβου από τα αεροπλάνα αυξάνεται3.5% κατά μέσο όρο ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ωστόσο, ότι οι μελέτες τους επιβεβαιώνουν μεν τη συσχέτιση ανάμεσα στα αεροδρόμια και τον κίνδυνο για την υγεία, χωρίς όμως να αποδεικνύουν ότι η ηχορύπανση αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα επικινδυνότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ