Προσπάθεια εξίσωσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή στο Ευρωκοινοβούλιο - iefimerida.gr

Προσπάθεια εξίσωσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή στο Ευρωκοινοβούλιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ευρωβουλή μεταφέρθηκε η κόντρα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, με αρκετούς ευωβουλευτές να διασταυρώνουν τα ξίφη τους σχετικά με την «θεωρία των δύο άκρων» και την εξάπλωση του ακροδεξιού κόμματος.

H αρχή έγινε όταν η αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ εξήγγειλε μία πιο αυστηρή επιτήρηση στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού τονίζοντας πως πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ενώ μάλιστα δήλωσε πως η Κομισιόν μέχρι το τέλος του χρόνου, θα παρουσιάσει έκθεση στην οποία θα εξετάζεται η συμμόρφωση των κρατών-μελών με την απόφαση-πλαίσιο, αναφέρει η Deutsche Welle.

Αντιπαράθεση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο

Την σκυτάλη «παρέλαβε» ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Παπανικολάου εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υποστηρίζοντας πως «αντί να αναγνωριστεί καθολικά η προσπάθεια και τα αποτελέσματα της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης στο έργο που επιτελεί, έχουμε σε κάποιες -λίγες ευτυχώς- περιπτώσεις άδικες επιθέσεις, ατυχείς και άστοχες δηλώσεις όπως αυτή του αξιοσέβαστου κ.Σβόμποντα, σύμφωνα με την οποία θα είναι απαράδεκτη η επερχόμενη ελληνική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αυτή είναι λοιπόν η ευρωπαϊκή απάντηση;».

Η απάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ήρθε από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοπά, η οποία κάλεσε τον κ. Παπανικολάου να εντοπίσει πότε έγινε η δήλωση του Χάνες Σβόμποντα, τονίζοντας πως ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έκανε την δήλωση του «ακριβώς μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πριν ξεκινήσει η ελληνική αστυνομία και η ελληνική δικαιοσύνη το έργο το οποίο, όπως αναφέρετε, έκανε αποτελεσματικά τις επόμενες μέρες» είπε και κατηγόρησε τον κ. Παπανικολάου για «παραπληροφόρηση».

Επικεφαλής Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Προσπαθούν να εξισώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή

Παράλληλα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ μίλησε στην DW για τις συζητήσεις περί «αριστερού εξτρεμισμού» οι οποίες έγιναν στη Διάσκεψη των Προέδρων και υποστήριξε πως «οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, καθώς και η Ομάδα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (EFD) ζητούσαν να αλλάξει η ατζέντα, να συμπεριλάβουν στη συζήτηση τον αριστερό εξτρεμισμό ή γενικώς το λαϊκισμό. Και σας λέω καθαρά γιατί το ήθελαν αυτό: για να εξισώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή».

Η διαμάχη στην Ευρωβουλή, έκλεισε με ένα σχόλιο από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη: «Αναγνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχει ο κοινός εχθρός: ο φασισμός και ο ναζισμός. Αλλά στον τρόπο με τον οποίο θα πολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο δεν φαίνεται να ομονοούμε» είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στην Deutsche Welle.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ