Διαδικτυακή εκστρατεία για να καταργηθούν τα βίντεο της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Διαδικτυακή εκστρατεία για να καταργηθούν τα βίντεο της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαδικτυακή εκστρατεία με κεντρικό σύνθημα «Απαγορεύστε τους Έλληνες Ναζιστές από το Youtube» ξεκίνησαν χρήστες του διαδικτύου και είδη περισσότερα από 800 άτομα έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους.

Η εκστρατεία έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι όμως έγινε γνωστή τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα μετά από τις συλλήψεις της ηγεσίας και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με όσα επικαλούνται οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας το YouTube «έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ανοχή στο να επιτρέπει σε αυτά τα πρόσωπα/ομάδες να μεταφορτώνουν περιεχόμενο που παραβιάζει κατάφωρα έναν από τους κανονισμούς κοινής λογικής (όπως αποκαλείται) στα "Community Guidelines": "δεν επιτρέπουμε τα κηρύγματα μίσους (κηρύγματα που επιτίθενται σε ή υποτιμά μια ομάδα βάσει της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, της θρησκείας, της αναπηρίας, του φύλου, της ηλικίας, της ιδιότητας του βετεράνου, καθώς και το σεξουαλικό προσανατολισμό/σεξουαλική ταυτότητα"».

Την ίδια ώρα σε αρκετά βίντεο της Χρυσής Αυγής, όπως π.χ. στη διαδικτυακή εκπομπή που παρουσίαζoυν στελέχη του κόμματος, υπάρχουν διαφημίσεις που τοποθετούνται αυτόματα από την Google στα βίντεό τους γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε κάποια έσοδα για τη Χρυσή Αυγή και σε περισσότερα για την Google, ιδιοκτήτρια εταιρεία του YouTube.

Υπενθυμίζεται ότι το facebook ήδη από το φθινόπωρο του 2012 έχει διαγράψει μαζικά προσωπικούς λογαριασμούς και σελίδες που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή, προφανώς ύστερα από αντίστοιχα μαζικές αναφορές. Πηγή topontiki

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ