O άστεγος του Κολωνακίου επέστρεψε στο παγκάκι του – Η κινητοποίηση των Αθηναίων τον δικαίωσε [εικόνες] - iefimerida.gr

O άστεγος του Κολωνακίου επέστρεψε στο παγκάκι του – Η κινητοποίηση των Αθηναίων τον δικαίωσε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν την προηγούμενη εβδομάδα το iefimerida με φωτογραφίες του αναφέρθηκε στον υπέροχο γέροντα άστεγο της Μαρασλή, που έχει μετατρέψει το παγκάκι του σε ένα μικρό νοικοκυριό, φροντίζοντας ταυτόχρονο όλη την οδό Μαρασλή σαν να είναι η αυλή του και με τρομερό σεβασμό στην πόλη, κύματα συμπάθειας εκδηλώθηκαν στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Στις αρχές της εβδομάδας έκπληκτοι έμαθαν οι Αθηναίοι ότι ο άστεγος εκδιώχθηκε. Ως άλλος Οδυσσέας όμως επέστρεψε χάρη κυρίως στις αντιδράσεις τω ν ίδιων των Αθηναίων. Τα πράγματα του όμως εξαφανίστηκαν και οι πολίτες της περιοχής είναι οργισμένοι...

Με βλέμμα ταλαιπωρημένο, χωρίς να έχει τοποθετήσει (ακόμα;) όλα τα μπιμπελό του, αλλα με το παγκάκι συμμετρικά στρωμένο με τις κουβέρτες, ο άστεγος αναπαύεται και πάλι στο σπίτι του, μετά την έξωση που του έκαναν ακόμη και από τον δρόμο. Ενα αυτοκίνητο της δημοτικής αρχής σήκωσε τα πράγματά του ενώ ένα αστυνομικό μάζεψε τον γέροντα. Από χθες επέστρεψε «σπίτι του», σύμφωνα με το Εθνος που συνομίλησε μαζί του διαπιστώνοντας τη βαθιά ευγένεια και αξιοπρέπειά του αλλά και τον φόβο του να κοιμάται σε παρακείμενο παρκάκι, αφού εκεί έπεσε πρόσφατα θύμα κλοπής.

Ομως η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να παραλάβει ο άστεγος τα λιγοστά του αντικείμενα, που προφανώς αποτελούν για αυτόν μια περιουσία. Κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με το iefimerida για να διαμαρτυρηθεί για αυτό λέγοντας πως έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με το Δήμο ψάχνοντας επιτέλους τον αρμόδιο που θα της δώσει απαντήσεις και κυρίως που θα επιστρέψει στον γέροντα τα πράγματα του. Ενα μπιμπελό, δυο φλιτζάνια του καφέ, χειρονομίας και αντικείμενο της δικής του πολυτέλειας, της δικής του αντίστασης στη φθορά που τον έχει τυλίξει. Απάντηση η κάτοικος δεν πήρε και μάλιστα προειδοποιεί ότι θα φτάσει ακόμη και σε αγωγή προκειμένου να πάρει πάλι ο άστεγος τα πράγματά του. Μάλιστα μιλώντας με το iefimerida μας είπε ότι είναι πρόθυμη ακόμη και να πληρώσει για να αποκτήσει τα λιγοστά αντικείμενα και να τα παραδώσει στον άστεγο της Μαρασλή.

Ποιός ξέρει, ο άστεγος γέροντας της Μαρασλή μπορεί να αποτελεί ουσιαστικά ένα σύμβολο της Αθήνας, ένα σύμβολο της πτώσης της αλλά και της αντίστασης στον αφανισμό.

O άστεγος του Κολωνακίου επέστρεψε στο παγκάκι του – Η κινητοποίηση των Αθηναίων τον δικαίωσε [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ