Τζάνετ Γέλεν: Η εκλεκτή του Ομπάμα για την προεδρία της Federal Reserve - iefimerida.gr

Τζάνετ Γέλεν: Η εκλεκτή του Ομπάμα για την προεδρία της Federal Reserve

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιλογή της Τζάνετ Γέλεν για την προεδρία της Federal Reserve, μετά τη λήξη τη θητείας του Μπεν Μπερνάνκι τον ερχόμενο Ιανουάριο, ανακοίνωσε επισήμως σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Επιφυλάξεις εξέφρασαν ήδη οι Ρεπουμπλικανοί.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, η νυν αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχει αποδείξει τις ηγετικές της ικανότητες και γνωρίζει πως να επιτυγχάνει την συναίνεση κατά την διεύθυνση της διπλής εντολής που έχει η Fed, η οποία συνίσταται στον έλεγχο του πληθωρισμού και στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την Γερουσία να επικυρώσει τον διορισμό της Γέλεν το ταχύτερο δυνατό, σημειώνοντας πως είναι «εξαιρετικά εξειδικευμένη» για τη θέση αυτή.

Αν επικυρωθεί ο διορισμός της, η Γέλεν θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί της Fed.

Σε ομιλία του από τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα εξήρε το έργο του σημερινού επικεφαλής της Fed Μπεν Μπερνάνκι, «μια φωνή σοφίας», όπως είπε, σε μια εποχή αστάθειας της αγοράς. Μεταξύ άλλων, σημείωσε τη συμβολή του Μπερνανκι στην ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ μετά την χειρότερη ύφεση που αντιμετώπισαν έπειτα από τη «Μεγάλη Ύφεση» του 1929.

Ήδη πάντως, ο εξέχων Ρεπουμπλικάνος της Γερουσίας Τζον Κόρνιν εξέφρασε επιφυλάξεις για τον διορισμό της Γέλεν.

«Η κ.Γέλεν ανήκει στην φιλελεύθερη σχολή σκέψης βάσει της οποίας ο καλύτερος τρόπος για να χειριστούμε τις δημοσιονομικές προκλήσεις του έθνους μας είναι να ρίξουμε περισσότερα χρήματα σε αυτές, παρατήρησε ο Τεξανός Γερουσιαστής και πρόσθεσε: «Αυτή η εμμονή με τα κίνητρα είναι ο λόγος που το έθνος βρίσκεται σήμερα σε αυτήν την δημοσιονομική συμφορά και το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι έναν ηγέτη στο τιμόνι της Fed που να στοχεύει σε περισσότερη ποσοτική χαλάρωση, η οποία βλάπτει την οικονομία μας».

Οι Δημοκρατικοί του Ομπάμα ελέγχουν τις 54 από τις 100 έδρες της Γερουσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ