Ερευνα-σοκ: Πιο βρώμικα και από τα άπλυτα τα ρούχα που πλύθηκαν στους 40 βαθμούς Κελσίου

Το πλύσιμο των ρούχων στους 40 βαθμούς Κελσίου μπορεί να κάνει καλό στο περιβάλλον αλλά αφήνει τα ρούχα... άπλυτα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει πρόσφατη έρευνα που κάνει όλους να αναθεωρήσουν για τον τρόπο πλυσίματος των ρούχων.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail το μικροβιακό φορτίο των ρούχων μετά το πλύσιμο στους 40 βαθμούς Κελσίου μειώνεται μόλις κατά 14% σε σχέση με αυτό που είχαν όταν ήταν ακόμη άπλυτα.

Σύμφωνα με τους μικροβιολόγους, μετά από το πλύσιμο στους 40 βαθμούς το ένα στα τέσσερα ρούχα και παιχνίδια που εξέτασαν, είχαν ίχνη βακτηρίων που υπάρχουν στα κόπρανα. Μάλιστα, το μεγαλύτερο βακτηριακό φορτίο εντοπίστηκε στα εσώρουυχα. Το λιγότερο μικροβιακό φορτίο εντοπίστηκε στις μαξιλάρες και στα παντελόνια.

Προγενέστερη έρευνα έχει δείξει ότι κάθε «καθαρό» εσώρουχο που έχει πλυθεί με κρύο νερό μπορεί να περιέχει έως 10.000 μικροοργανισμούς που σχετίζονται με τα κόπρανα.

Σύμφωνα με το Star, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας τουλάχιστον στους 60 βαθμούς Κελσίου, αλλιώς θα πρέπει να απλώνουν στον ήλιο, διότι μελέτες έχουν δείξει ότι η υπεριώδης ακτινοβολία του σκοτώνει τα περισσότερα βακτήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ