Τελεσίγραφο του υπουργείου Παιδείας στους υπαλλήλους ΑΕΙ- Ή καταγράφεστε μόνοι σας ή τίθεστε σε αργία - iefimerida.gr

Τελεσίγραφο του υπουργείου Παιδείας στους υπαλλήλους ΑΕΙ- Ή καταγράφεστε μόνοι σας ή τίθεστε σε αργία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που εξέπνεε η προθεσμία προς τα Πανεπιστήμια για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, το βράδυ της Τετάρτης, το υπουργείο Παιδείας εμφάνισε νέα λύση προκειμένου να προσπεράσει το σκόπελο των ιδρυμάτων τα οποία δεν έχουν στείλει ακόμη τις λίστες του προσωπικού στο ΑΣΕΠ. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ουσιαστικά έδωσε τελεσίγραφο στους υπαλλήλους τους οποίους πλέον υποχρεώνει να καταγραφούν, διαφορετικά θα τεθούν σε αργία.

Βλέποντας μόνο τέσσερα από τα οχτώ Πανεπιστήμια να στέλνουν τις λίστες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, παρά την απειλή της εισαγγελικής παρέμβασης που υπήρχε για τα ιδρύματα που δεν θα συμμορφώνονταν, ο υπουργός Παιδείας αποφάσισε να προωθήσει στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση.

Με αυτή οι υπάλληλοι των Ιδρυμάτων που δεν έστειλαν λίστα προσωπικού στο ΑΣΕΠ- κάτι που έπραξαν τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Κρήτης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- θα έχουν πέντε ημέρες προθεσμία, διαφορετικά θα τίθενται σε αργία.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι των Πανεπιστημίων που δεν απέστειλαν στο ΑΣΕΠ την αποτίμηση των προσόντων του προσωπικού των κλάδων και ειδικοτήτων, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί οι θέσεις, θα είναι υποχρεωμένοι εντός πέντε ημερών, από τη στιγμή της πρόσκλησης που θα κάνει το υπουργείο, να κάνουν οι ίδιοι την αποτίμηση των προσόντων τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Επιπλέον θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι που δεν θα κάνουν από μόνοι τους την αποτίμηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, τίθενται σε αργία.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι η αρχική σκέψη για οριζόντια κατάργηση των κλάδων εγκαταλείφθηκε μετά την κίνηση των τεσσάρων από τα οκτώ πανεπιστήμια να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Τα Ιδρύματα που δεν έστειλαν τις λίστες προσωπικού είναι το Καποδιστριακό, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης. Την Πέμπτη αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των διευθυντών των υπηρεσιών προσωπικού των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία, ενώ είναι πολύ πιθανό να κληθούν σε απολογία και οι πρυτάνεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ