«Τρύπα» στην ασφάλεια της Βουλής - Χωρίς έλεγχο η είσοδος στο κτίριο μέσω του καφενείου των αστυνομικών

Η μια από τις δυο εισόδους του καφενείου των αστυνομικών στη Βουλή σφράγιστηκε με απόφαση του προεδρείου καθώς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοινώση, υπήρχε «τρύπα» στην ασφάλεια.

Το καφενείο των αστυνομικών βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου και έχει δυο εισόδους. Η μία είναι εξωτερική και βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου της Βουλής και η δεύτερη είναι εσωτερική. Αυτό σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να μπει από την εξωτερική είσοδο, που δεν υπάρχει μηχάνημα ελέγχου και να περάσει ανενόχλητος στο εσωτερικό του κτιρίου ή θα μπορούσαν μέσο αυτής της διόδου να μπουν στη βουλή ακόμη και όπλα.

Η επίσημη δικαιολογία για το σφράγισμα της εσωτερικής πόρτας είναι γιατί εντοπίστηκε «τρύπα» στην ασφάλεια, ωστόσο υπάρχουν υπόνοιες ότι η δίοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε από Χρυσαυγίτες για να μπορέσουν να περάσουν εντός του κοινοβουλίου συνεργάτες τους, γνωστούς τους ή οτιδήποτε άλλο χωρίς να περάσουν από τον απαιραίτητο έλεγχο από τα μηχανήματα που έχουν στηθεί σε όλες τις υπόλοιπες εισόδους στο Κοινοβούλιο.

Mάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος έχουν θεαθεί πολλές φορές να εισέρχονται στη Βουλή μέσω αυτής της εισόδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ