Τα Ηνωμένα Εθνη διαψεύδουν Νταβούτογλου για τη συνάντηση Αναστασιάδη - Eρογλου στις 4/11 - iefimerida.gr

Τα Ηνωμένα Εθνη διαψεύδουν Νταβούτογλου για τη συνάντηση Αναστασιάδη - Eρογλου στις 4/11

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις δηλώσεις Νταβούτογλου περί προγραμματισμένης συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου στις 4 Νοεμβρίου, διέψευσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, Οζντίλ Ναμί, σε πρόγευμα εργασίας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν στο νησί στις 4 Νοεμβρίου και για το λογο αυτό ο τρέχων μήνας θα είναι μήνας εντατικής προετοιμασίας.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να αναφέρει κατά πόσον υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στις 4 Νοεμβρίου, ο εκπρόσωπος Τύπου της UNFICYP, Μισέλ Μποναντρώ, διέψευσε την πληροφορία αυτή.

«Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση για τις 4 του Νοέμβρη», είπε ο εκπρόσωπος της UNFICYP, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, δεν υπάρχει οποιαδήποτε συμφωνία για συνάντηση στις 4 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, αναφορά στη συγκεκριμένη ημερομηνία έκανε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ως μια πιθανή ημερομηνία, δεδομένου ότι στο μεταξύ θα έχει συμφωνηθεί η κοινή δήλωση και ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα μπορούν να συναντηθούν την ημερομηνία αυτή.

Δεν υπάρχει καμία δέσμευση αφού οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει στο περιεχόμενο της κοινής δήλωσης, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Στη συνέντευξη Τύπου με τον Οζντίλ Ναμί ο Αχμέτ Νταβούτογλου σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο» και «αν υπάρξει μια ισχυρή πολιτική βούληση, θα υπάρξει και η δυνατότητα για ειρήνη στη Κύπρο».

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, οι συνομιλίες για το Κυπριακό βρίσκονται σε μια πολύ κρίσιμη φάση αφού «παρ' όλες τις προσδοκίες μέχρι τώρα, είναι η πρώτη φορά που αρχίζει μια ουσιαστική διαδικασία».

Σημειώνεται ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί την Άγκυρα ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής κοινότητας Ανδρέας Μαυρογιάννης, ενώ την Αθήνα θα επισκεφθεί ο Τουρκοκύπριος απεσταλμένος Οσμάν Ερτούγ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ