Παράταση δύο ετών στο χρόνο παραγραφής για τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Παράταση δύο ετών στο χρόνο παραγραφής για τη λίστα Λαγκάρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρατείνεται για δύο χρόνια η λήξη του χρόνου παραγραφής φορολογικών υποθέσεων που ερευνώνται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με βάση στοιχεία που έχουν δοθεί στη χώρα μας από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την ολοκλήρωση των ελέγχων, ενώ αναμένεται να κατατεθεί και διάταξη στη Βουλή.

Την κατάθεση διάταξης στο κοινοβούλιο είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή, ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας, αναγνωρίζοντας την καθυστέρηση στην αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

«Ο νόμος λέει ότι πρέπει να ελεγχθούν τα πάντα. Αν το κάνουμε αυτό θα καθυστερήσουμε πάρα πολύ», είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών, γνωστοποιώντας ότι μετά από εισήγηση των υπηρεσιών, θα περάσει διάταξη στη Βουλή για να υπάρξει επιτάχυνση των ελέγχων - «ένα φύλλο ελέγχου για τα πρώτα ευρήματα».

Σήμερα εν τω μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε τα δημοσιεύματα περί διαβίβασης ανέλεγκτων υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στις εφορίες.

«Οι έλεγχοι που διατάσσονται από τις Εισαγγελικές Αρχές ενεργούνται αποκλειστικά από την υπηρεσία που έχει λάβει την παραγγελία. Η λίστα Λαγκάρντ ανήκει σε αυτή την κατηγορία» διευκρίνισε το ΥΠΟΙΚ.

ΣΥΡΙΖΑ: Τινάχθηκαν στον αέρα οι μεθοδεύσεις του ΥΠΟΙΚ

Σε ανακοίωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για παρασκηνιακές μεθοδεύσεις του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με φορολογικούς ελέγχους σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής (λίστα Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Ακίνητα Λονδίνου κλπ), οι οποίες, όπως αναφέρει, «τινάχθηκαν στον αέρα, ύστερα από όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας».

Τώρα, σχολιάζει η Κουμουνδούρου, αναγκάζονται να «διαψεύσουν», με αστεία επιχειρήματα, τα οποία στην ουσία επιβεβαιώνουν την αρχική αποκάλυψη, ενώ τα δημοσιεύματα για νέα νομοθετική ρύθμιση του κ. Στουρνάρα που θα παρατείνει την παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ, «απλά επιβεβαιώνουν, με τον πλέον σαφή τρόπο, τις αρχικές μεθοδεύσεις. Αν δεν αναδεικνύονταν το θέμα, όλα θα ήταν μια χαρά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ