Τρία Πανεπιστήμια έδωσαν λίστα για τη διαθεσιμότητα – Πέντε απειλούνται με εισαγγελική παρέμβαση - iefimerida.gr

Τρία Πανεπιστήμια έδωσαν λίστα για τη διαθεσιμότητα – Πέντε απειλούνται με εισαγγελική παρέμβαση

Τρία Πανεπιστήμια έδωσαν λίστα για τη διαθεσιμότητα – Πέντε απειλούνται με εισαγ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία, τρία Πανεπιστήμια έστειλαν τα στοιχεία που ζητούσε το υπουργείο Παιδείας για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων. Πέντε ακόμη όμως «παίζουν» με το ρολόι, καθώς το βράδυ της Τετάρτης λήγει η διορία που έχει δώσει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και απειλούνται με εισαγγελική παρέμβαση.

Τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και το Οικονομικό Αθηνών έστειλαν τις λίστες με τα ονόματα των υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ. Είναι τρία από τα οκτώ ιδρύματα από τα οποία θα προέλθουν οι συνολικά 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ο υπουργός Παιδείας έχει ζητήσει την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, σε περίπτωση μη υποβολής των καταλόγων, και οι κατά τόπους εισαγγελείς δηλώνουν έτοιμοι να παρέμβουν έπειτα από την εκπνοή του τελεσιγράφου. «Δεν έχω διαπράξει κανένα έγκλημα, ας έλθουν να με συλλάβουν», είπε για την επικείμενη λήξη της διορίας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ