Χαμογέλασε η κληρωτίδα στις ελληνικές ομάδες σήμερα στην Νιόν - iefimerida.gr

Χαμογέλασε η κληρωτίδα στις ελληνικές ομάδες σήμερα στην Νιόν

KLIROSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δευτεραθλήτριες, παλιές γνώριμες και εξωτικούς προορισμούς επεφύλασσε η κληρωτίδα σήμερα για τις ομάδες μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Η θεά Τύχη έκλεισε το μάτι σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος χθες πέτυχε ιστορική νίκη με 1-0 επί της Ραντ Βελιγραδίου.

Ο ΠΑΟΚ, κληρώθηκε να αντιμετωπίσει για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, είτε την παλιά του γνώριμη Βαλερένγκα από την Νορβηγία ή την Μίκα από την Αρμενία. Η Βαλερένγκα η οποία επικράτησε στο πρώτο αγώνα της Μίκα με 1-0, έχει ξαναεπισκεφτεί την Τούμπα το 2009 όπου και είχε επικρατήσει με 1-0. Οι ιθύνοντες της Βαλερένγκα δηλώνουν αισιόδοξοι, αλλά τονίζουν ότι προέχει ο επαναληπτικός με την Μίκα πριν αρχίσουν να ανησυχούν για τον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα στις 28 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στις 4 Αυγούστου.

Συνεχίζεται η τύχη του πρωτάρη για τον Ολυμπιακό Βόλου στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Μετά την Ραντ Βελιγραδίου, που φαίνεται να είναι χαμηλό εμπόδιο για τους ερυθρόλευκους, οι Θεσσαλοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν είτε την Ντινφερντάζ από το Λουξεμβούργο ή την Λεβάντια Ταλίν από την Εσθονία. Το μόνο που χρειάζεται ο Ολυμπιακός Βόλου είναι να υπερασπιστεί το 1-0 του Βελιγραδίου για να περάσει στην επόμενη φάση. Το πρώτο ματς θα λάβει χώρα στην έδρα του επόμενου αντιπάλου ενώ η ρεβάνς θα γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Την δευτεραθλήτρια Δανίας, Οντένσε θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κλήρωση φέρθηκε καλά στους πρασίνους, που ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ τους και έφερε στον δρόμο τους την Οντένσε. Η δευτεραθλήτρια Δανίας, η οποία έχει πλούσια ιστορία στα ευρωπαικά κύπελλα και σε 66 αγώνες (σε πρωταθλητριών, Κυπελλούχων και UEFA ή Europa League) έχει 25 νίκες, 18 ισοπαλίες και 23 ήττες. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε 23 ματς του Κυπέλλου Ιντερτότο μετρώντας 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 11 ήττες. Μεγαλύτερη επιτυχία της τρίτης μεγαλύτερης ομάδας της Δανίας, που ιδρύθηκε το 1887, είναι ο αποκλεισμός της Ρεάλ Μαδρίτης στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1994/95. Αν και είχε ηττηθεί με 3-2 στην έδρα της, είχε επικρατήσει με 2-0 στον επαναληπτικό της Ισπανίας.

Εκτός έδρας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο παιχνίδι με τη δανέζικη ομάδα, στις 26 ή 27 Ιουλίου, και στις 2 ή 3 Αυγούστου θα γίνει ο επαναληπτικός, στο ΟΑΚΑ.

Η κληρωτίδα όμως επεφύλασσε και άλλο ένα δώρο για το τριφύλλι. Οι Μπενφίκα και Ντιναμό Κιέβου κληρώθηκαν με τις Τραμπζονσπόρ και Ρούμπιν Καζάν, αντίστοιχα. Αν αποκλειστούν και οι δύο ομάδες, τότε ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών για τον γύρο των πλει οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και θα αποφύγουν ομάδες μεγαθήρια όπως τις: Μπάγερν, Άρσεναλ, Λιόν και Βιγιαρεάλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ