Αρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών ψήφισε η Ολομέλεια - iefimerida.gr

Αρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών ψήφισε η Ολομέλεια

Αρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών ψήφισε η Ολομέλεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση της άρσης της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών πήρε η Ολομέλεια της Βουλής, ενώ απορρίφθηκε ένα ακόμη αντίστοιχο αίτημα.

Η άρση της ασυλίας εγκρίθηκε για τους βουλευτές Μιχάλης Ταμήλος (ΝΔ, Τρίκαλα), Μενέλος Βλαχβέης (ΝΔ, Σέρρες), Δημήτρης Χριστογιάννης (ΝΔ, Πιερία) και Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ, Ηράκλειο). Απορρίφθηκε το αίτημα για τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή.

Το αίτημα για τον κ. Κασσή αφορούσε υπόθεση κινητοποιήσεων για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» έπειτα από μήνυση των νέων ιδιοκτητών που ισχυρίζονται ότι ο κ. Κασσής προκάλεσε επεισόδια. Υπέρ της άρσης ψήφισαν 33 βουλευτές, 167 ψήφισαν κατά, 10 δήλωσαν «παρών» και 3 ψήφισαν με λευκό.

Στην περίπτωση του κ. Βλαχβέη, που είχε ζητηθεί η άρση της ασυλίας για απιστία από κοινού κατ' εξακολούθηση από την οποία η περιουσιακή ζημιά ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, 161 ψήφισαν υπέρ της άρσης, 42 κατά, 7 «παρών» και 3 λευκά.

Για τον κ. Μιχελογιαννάκη- το αίτημα άρσης ασυλίας αφορά υπόθεση απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, συνολικής αξίας αντικειμένου της πράξης υπερβαίνουσας το ποσό των 120.000 ευρώ αλλά και αυτό των 150.000 ευρώ στρεφόμενη κατά ΟΤΑ- υπέρ ψήφισαν 203 βουλευτές, 5 κατά, 2 «παρών» και 3 λευκό.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Ταμήλο- αίτημα που αφορά υπόθεση παράβασης καθήκοντος- 159 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας, 42 ψήφισαν κατά, 9 «παρών» και 1 λευκό. Τέλος, για τον κ. Χριστογιάννη- υπόθεση σωματικής βλάβης από αμέλεια- ψήφισαν υπέρ 151 βουλευτές, κατά 55, 6 «παρών» και 1 λευκό.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ