Ο αγρότης Rohan Αnderson έστησε σάιτ με συμβουλές για να γίνεις αγρότης και έγινε ο ίδιος διάσημος [βίντεο+εικόνες] - iefimerida.gr

Ο αγρότης Rohan Αnderson έστησε σάιτ με συμβουλές για να γίνεις αγρότης και έγινε ο ίδιος διάσημος [βίντεο+εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν κάνει κήρυγμα, δεν πιστεύει σε θεωρίες, δεν δηλώνει χίπης, vegan ή food warrior. Απλώς, ένα αγροτόπαιδο με κασκέτο του μπέιζμπολ, τζιν φόρμα και ορειβατικά μποτάκια Blundstone από την άγονη ενδοχώρα της Αυστραλίας που δοκίμασε πριν από μερικά χρόνια την αντίστροφη πορεία.


«Μόλις έχει προσγειωθεί το αεροπλάνο στη Μελβούρνη και νιώθω ακόμα αποπροσανατολισμένος. Τη μια μέρα ήμουν στο Τέξας και την άλλη στo Μπαλαράτ της Βικτόρια. Αυτό το ταξίδι στην Αμερική ήταν περιπέτεια. Πρώτη φορά έκανα κατασκήνωση δίπλα σε ποταμό στο Ορεγκον και φύτεψα αβοκάντο σε μια φάρμα στο Οστιν», γράφει ο Rohan Αnderson στο site του.

Σπούδασε, έκανε καριέρα και επέστρεψε αγρότης


Εφυγε από τη φάρμα του όταν ήταν ακόμα παιδί, σπούδασε στη Μελβούρνη, έκανε καριέρα σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία και ένα πρωί, πριν από έντεκα χρόνια, χωρίς καμία συγκεκριμένη αιτία, αποφάσισε ότι δεν πάει άλλο.
«Tο μερίδιό μου στην ευημερία το έδωσα», ομολογεί γελώντας. «Μου έλειπε το ποτάμι όπου ψάρευα χέλια όταν ήμουν μικρός, τα καλαμπόκια που φύτευε η μητέρα μου».

Καπνίζει τα κρέατά του


Αποφασίζει, λοιπόν, να πάρει την οικογένειά του και να μετακομίσει στο Μπαλαράτ, μια κωμόπολη που έχτισαν οι χρυσοθήρες το 1800. Χτίζει τη φάρμα και το καπνιστήριο όπου καπνίζει τα κρέατά του και βάζει στόχο να ζει μόνο με ό,τι καλλιεργεί, ψαρεύει ή κυνηγάει. «Δύσκολο. Δεν έχω δάνειο ή πιστωτική κάρτα, αλλά και πάλι πρέπει να βρίσκεις έναν τρόπο για να πληρώνεις τους λογαριασμούς και να βάζεις βενζίνη στο φορτηγάκι».
Δίνει τις συμβουλές του για να στήσουν και άλλοι τις φάρμες τους, καπνίζει τα χοιρινά μιας οικογένειας και διοργανώνει σεμινάρια ζυμώματος ψωμιού και παστώματος για να εξασφαλίσει τα έξοδά του. Για τα υπόλοιπα ανταλλάσει τις ντομάτες, τα αυγά και τα τουρσιά του με τα λεμόνια του γείτονά του, Τιμ, και τα σύκα ενός Ελληνα που έχει φυτέψει μια συκιά στην αυλή του για να θυμάται το χωριό του.

Ενα μπλογκ για αγρότες

Σιγά σιγά, αυτή η προσωπική περιπέτεια παίρνει τη μορφή ενός καθημερινού blog, όπου καταγράφει ιστορίες και ανεβάζει βίντεο και φωτογραφίες από τις εκδρομές στο βουνό, τις πρώτες σοδειές από τα χωράφια και τις συνταγές του.
Μέσα σε λίγους μήνες, το site Whole Larder Love (www.wholelarderlove.com) γίνεται τόσο δημοφιλές που συζητιέται από στόμα σε στόμα. Αυτή η επιτυχία οδήγησε προ μερικών μηνών και στην κυκλοφορία του βιβλίου του, Whole Larder Love: Grow, Gather, Hunt, Cook (εκδ. PowerHouse Books), που ήταν η αφορμή για το ταξίδι στις Η.Π.Α.
«Εχουμε όλοι μια συγκεκριμένη εικόνα για την Αμερική. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια άγνωστη ενδοχώρα, που σε ξαφνιάζει». Και για τον Rohan Anderson αυτό είναι το στοίχημα, να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει και διαφορετικά. «Κάποιες μέρες είμαι κυνικός και κάποιες άλλες πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Ορισμένοι μιλούν για ηθική τροφή, επιστροφή στη φύση... Δεν πιστεύω ότι έχει μεγάλη αξία τελικά. Μου αρκεί το ότι είμαι εδώ τη στιγμή που κάτι αλλάζει».

Για τον ίδιο, άλλωστε, η μεγαλύτερη φιλοδοξία είναι ένα πιάτο άγρια μανιτάρια πάνω σε μια αυτοσχέδια ψησταριά στο δάσος και μια κατασκήνωση με τις κόρες του. «Tίποτα δεν συγκρίνεται με τη χαρά τού να επιστρέφεις το βράδυ με βρόμικα χέρια από το χώμα και να ξέρεις ότι έθρεψες την οικογένειά σου με τον κόπο σου. Αν αυτό είναι το μέλλον», εξηγεί, «είμαι ευχαριστημένος». Πηγή Ρόζα Κράμερη, Ημερησία και το σάιτ Whole Larder Love.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ