Σε πλειστηριασμό 278 ακίνητα στη Ρόδο λόγω χρεών στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Σε πλειστηριασμό 278 ακίνητα στη Ρόδο λόγω χρεών στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί πολλοί πολίτες, που έχουν κυριολεκτικά «γονατίσει» από τα αβάσταχτα μέτρα λιτότητας έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τους πλειστηριασμούς ακινήτων στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων και Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών η ΔΟΥ Ρόδου το περασμένο οκτάμηνο (Ιανουάριος-Αύγουστος) εξέδωσε 278 προγράμματα πλειστηριασμών για ακίνητα, λόγω χρεών στο Δημόσιο.

Μάλιστα, τα ακίνητα των περισσοτέρων είναι ήδη δεσμευμένα από τις τράπεζες.Πρόκειται για επίσημα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι τα πράγματα στην τοπική οικονομία εξελίσσονται από το κακό στο χειρότερο.

'Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, η τραγική αυτή κατάσταση εμφανίζεται σε μία πολύ καλή για τον τουρισμού του νησιού σεζόν.

Συνολικά σε όλη την χώρα στο διάστημα αυτό εκδόθηκαν 10.755 προγράμματα πλειστηριασμών και η Ρόδος είναι μεταξύ των πιο «παραγωγικών» περιοχών. Παράλληλα και στις αγωγές δίωξης η ΔΟΥ Ρόδου έχει προχωρήσει σε συνολικά 460, που και πάλι είναι από το υψηλότερο νούμερο σε όλη την χώρα.

Το ρεκόρ στις αγωγές δίωξης καταρρίπτει η Α' Αθηνών με συνολικά 579 αιτήσεις στο οκτάμηνο, ενώ 502 υποθέσεις παρέπεμψε στον εισαγγελέα και η Α΄ Σερρών.

Κάποιοι από τους κατοίκους του νησιού κάνουν λόγο για έναν «μαύρο» χειμώνα, με σοβαρές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις, ενώ όσοι γνωρίζουν την αγορά υποστηρίζουν ότι η κατάσταση τους επόμενους μήνες θα είναι άκρως δραματική, σε βαθμό που να γίνεται λόγος για «μαύρο χειμώνα» με σοβαρές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ