Τελεσίγραφο Βρούτση στο ΙΚΑ: Δώστε μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναλυτικά στοιχεία για τις εισφορές που εισπράχθηκαν - iefimerida.gr

Τελεσίγραφο Βρούτση στο ΙΚΑ: Δώστε μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναλυτικά στοιχεία για τις εισφορές που εισπράχθηκαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επτά ημέρες προθεσμία δίνει στο ΙΚΑ ο Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να παραδώσει αναλυτικά στοιχεία τα οποία θα δείχνουν εάν τελικά εισπράχθηκαν οι εισφορές που έχουν δηλωθεί από τους εργοδότες.

Η διάταξη που προέβλεπε την μηνιαία σύγκριση των εισφορών που δηλώνονται με όσες τελικά εισπράττονται αν και είχε ψηφιστεί παρέμεινε στα χαρτιά, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μπορούν εκμεταλλευόμενες και τον μη επαρκή έλεγχο να καταβάλλουν λιγότερα ή και καθόλου χρήματα στο ταμείο, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Εθνος.

Ετσι, προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική έκταση του φαινομένου, ο Γιάννης Βρούτσης ζητά αναλυτικά στοιχεία μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, σε έγγραφο το οποίο χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επείγον».

Σε όσες περιπτώσεις, οι επιχειρήσεις υπέβαλαν αναλυτική περιοδική δήλωση αλλά τελικά δεν κατέβαλαν τις εισφορές, οι διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα και θα σταλούν βεβαιώσεις οφειλών, ενώ τα στοιχεία αυτά θα αναζητηθούν αναδρομικά από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του συστήματος της ηλεκτρονικής μηνιαίας ΑΠΔ.

Στο έγγραφο του προς τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, ο υπουργός επισημαίνει πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρέπει να σταλεί αναλυτικό σημείωμα με τις εισφορές που υποβλήθηκαν, μέσω της ΑΠΔ και το συνολικό μηνιαίο ποσό που τελικά καταβλήθηκε, ενώ τα στοιχεία θα αφορούν από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του συστήματος της ηλεκτρονικής μηνιαίας ΑΠΔ και μέχρι τον τελευταίο διαθέσιμο μήνα.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας θέτει σε εφαρμογή μία σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ