Ολοι οι δρόμοι οδηγούν ξαφνικά στην οδό Κολοκοτρώνη για το νέο σιτσιλιάνικο στέκι Μontalbano [εικόνες] - iefimerida.gr

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν ξαφνικά στην οδό Κολοκοτρώνη για το νέο σιτσιλιάνικο στέκι Μontalbano [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τοίχος στην πρόσοψη της Κολοκοτρώνη 12 πρασίνισε, άνθησε, φούντωσε για να φιλοξενήσει μια σιτσιλιάνικη γωνιά γεύσεων και φυσικά καφέ που άνοιξε μόλις το περασμένο Σάββατο αλλά όλοι σπεύδουν περίεργοι να τη γνωρίσουν. Ο λόγος για το Μοntalbano!

Τα αδέλφια Giuseppe και Maurizio Alito αποφάσισαν σοφά πως η κουλτούρα και ο τρόπος ζωής της Σικελίας ταιριάζει απόλυτα με τον Αθηναϊκό τρόπο και έτσι έφεραν το Montalbano στην Αθήνα και δη στην οδό Κολοκοτρώνη. Η αισθητική του χώρου τραβάει σαν μαγνήτης τον περαστικό, ενώ η έντονη μουσική δημιουργεί ακόμη μια κατάσταση πάρτι ακόμα και για όποιον δεν καθήσει σε ένα από τα ιδιαίτερα stools του μαγαζιού, αλλά πάρει για το δρόμο ένα pidorne Taormina , ένα fagottino Parma ή ένα ... porzione από torta alle mandorle!

Το μαγαζί φέρει βέβαια το όνομα του θρυλικού ντετέκτιβ Μονταλμπάνο, ήρωα στα βιβλία του Αντρέα Καμιλέρι. Είναι δαιμόνιος, αήττητος και βέβαια καλοφαγάς. Στην κοιλιά του αθηναϊκού Montalbano θα προβληματιστείς επί ώρα μπροστά στη βιτρίνα με τις αλμυρές γεύσεις, χαζεύοντας τα αυθεντικά μικρά πλακάκια που είναι κολλημένα στον τοίχο.


Στη συνέχεια, ακολουθεί η παιχνιδιάρικη ισορροπία πάνω στα ιδιαίτερα ψηλά σκαμπό (stools), είτε vintage δερμάτινα, είτε βαριά παλιά σιδερένια που θυμίζουν καθίσματα οχημάτων, είτε το στιλπό ροζ stool με σέλα ποδηλάτη της θρυλικής φίρμας Zanotta. Στο βάθος ανάμεσα στα ψηλά τραπέζια, κάποιοι κρυφοκοιτάζουν το παλιό μανουάλι εκκλησίας που έχει γίνει τραπέζι.

Τα γλυκά πολλά και μάλιστα είναι αυτά που υποδέχονται τους επισκέπτες στην είσοδο πάνω σε ένα στολισμένο τραπέζι: cassatinna, torta alle mandorle (αμυγδαλόπιτα), ή αλ limone, paste di mandrorla (αμυγδαλωτά).Οσο πολλοί περιεργάζονται το εσωτερικό του Montalbano, ακόμη περισσότεροι στέκονται στο πεζοδρόμιο απέναντι από την Κολοκοτρώνη 12 και θαυμάζουν την πράσινη όψη του, έναν μικρό κάθετο κήπο που εκπέμπει σιτσιλιάνικη αισθητική και μυρωδιές. Στο menu διακρίνουμε: Αrancini Palermo ( παραδοσιακό έδεσμα με ρύζι και κιμά), cipollina (παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα με τυρί), pidone Savoca (ψητό καλτσόνε με ντομάτα, χοιρομέρι και λαχανικά), pidona Τaormina (τηγανιτό καλτσόνε με εσκαρόλ, φρέσκο τυρί Τούμα, ντομάτα, πατάτα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ