Μητέρα 17χρονου μαθητή μιλά: Ετσι μαχαίρωσαν οι χρυσαυγίτες τον γιο μου - iefimerida.gr

Μητέρα 17χρονου μαθητή μιλά: Ετσι μαχαίρωσαν οι χρυσαυγίτες τον γιο μου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικό της οικογενειακό δράμα εκμυστηρεύεται η μητέρα ενός 17χρονου από το Παλαιό Φάληρο ο οποίος μαχαιρώθηκε και ξυλοκοπήθηκε άγρια από δύο άτομα για ασήμαντη αφορμή, με τον έναν από τους δύο να είναι ακροδεξιός.

Το περιστατικό, σημειώθηκε 7 μήνες πριν από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και από τότε, η οικογένεια της Μαρίας, της μητέρας του 17χρονου ζει τον δικό της προσωπικό εφιάλτη, καθώς όχι μόνο έχουν δημιουργηθεί ψυχολογικά προβλήματα στο γιο της, αλλά δέχεται και απειλές από «φουσκωτούς». Η ίδια μιλώντας στο Εθνος αναφέρει πως δέχεται ανώνυμα τηλεφωνήματα ή της γράφουν συνθήματα στους τοίχους του σπιτιού της, ενώ την έχουν «επισκεφθεί» μια φορά έξι «φουσκωτοί» και αναγκάστηκε να καταφύγει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Το χρονικό της επίθεσης

Οπως αναφέρει η μητέρα του 17χρονου στην εφημερίδα, το περιστατικό ξεκίνησε από έναν 21χρονο ακροδεξιό φοιτητή Θεολογίας ο οποίος είχε δεσμό με μια φίλη του γιου της και φέρεται να ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. «Από μαρτυρίες ξέρουμε πως ήταν χρυσαυγίτης. Φώναζε έξω από το σχολείο ''Αίμα, τιμή, Χρυσή υγή'', έγραφε συνθήματα με σβάστικες. Ενάμιση μήνα πριν χτυπήσει τον γιο μου, είχε απειλήσει με μαχαίρι έναν άλλο μαθητή. Κάποιος από την Χ.Α. Αλίμου μας είπε πως 0 21χρονος ήταν γραμμένος εκεί, αλλά εκδιώχθηκε για αντικαταστατική συμπεριφορά. Ομως δεν μπορώ να είμαι σίγουρη γι αυτό», δηλώνει.

Ο 21χρονος ακροδεξιός, είχε σχέσεις με μια συμμαθήτρια του 17χρονου, την οποία όπως αναφέρει η μητέρα σταμάτησαν να κάνουν παρέα τα παιδιά του σχολείου της, λόγω των σχέσεων της με την Χρυσή Αυγή, εκτός από τον γιο της. «Ο γιος μου ήταν από τους λίγους που της μίλαγε. Πριν από το μαχαίρωμα, της έγραψε στο θρανίο ''όχι στον φασισμό. Εκείνη θύμωσε και ο γιος μου της είπε: ''Ελα σοβαρέψου που τα έχεις με αυτόν τον βλάκα''», υποστηρίζει η μητέρα του 17χρονου και περιγράφει την επίθεση στον γιο της: «Το πρωί της επίθεσης δυο δράστες ακολουθούσαν το παιδί από το σπίτι. Ο γιος μου άκουγε μουσική με ακουστικά. Ο ένας τον κράτησε και ο άλλος τον μαχαίρωσε», δηλώνει και τονίζει πως υπάρχουν μαρτυρίες και για έναν τρίτο νεαρό ο οποίος εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου».

Από την δολοφονική επίθεση σε βάρος του, ο 17χρονος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά με την μητέρα να σημειώνει πως ο γιος της ειχε «άγρια χτυπήματα στον λαιμό και το πρόσωπο. Του είχαν κόψει την μύτη. Το πιο επικίνδυνο τραύμα ήταν κοντά στην καρωτίδα», ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή τα τραύματα προήλθαν από αιχμηρό αντικείμενο που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του. «Ο γιατρός είπε πως τα χτυπήματα είχαν σκοπό να σκοτώσουν», δηλώνει η μητέρα του 17χρονου στο Εθνος.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα εξωτερικά σημάδια που έχουν παραμείνει στο πρόσωπο του νεαρού μαθητή, καθώς φαίνεται ότι οι ακροδεξιοί του «χαράκωσαν» και την ψυχή, με την μητέρα του να υποστηρίζει πως ο γιος της παρακολουθείται από ψυχολόγο και πολλές φορές ξυπνά το βράδυ με εφιάλτες.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ