Για εσχάτη προδοσία οι ανακριτές ζητούν άρση ασυλίας για Μπούκουρα, Γερμενή και Ηλιόπουλο - iefimerida.gr

Για εσχάτη προδοσία οι ανακριτές ζητούν άρση ασυλίας για Μπούκουρα, Γερμενή και Ηλιόπουλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καίει» τους χρυσαυγίτες βουλευτές το διαβιβαστικό υπόμνημα των ανακριτών το οποίο έφθασε στη Βουλή ζητώντας την άρση της ασυλίας του Γιώργου Γερμενή, του Στάθη Μπούκουρα και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με τους ανακριτές να επισημαίνουν πως σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Στο διαβιβαστικό, οι ανακριτές αναφέρουν όλο το ιστορικό της Χρυσής Αυγής, με το πολιτικό και το επιχειρησιακό της σκέλος να είναι διαχωρισμένα βάση καταστατικού, ωστόσο «ενώνονται» ιδεολογικά καθώς «η οργάνωση τάσσεται υπέρ της φυλετικής καθαρότητας της Αρίας φυλής», αναφέρει το υπόμνημα σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος».

Ειδικότερα για τους τρεις βουλευτές και την κατηγορία περί εσχάτης προδοσίας, ο κ. Γεωργουλέας και ο κ. Καρακώστας, αναφέρουν ότι «σκοπός της Χρυσής Αυγής ήταν η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 - 137Δ του Ποινικού Κώδικος)», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες διώξεις σε βάρος των βουλευτών της ΧΑ ακόμα και για εσχάτη προδοσία.

Για τους Ηλιόπουλο και Γερμενή αναφέρεται ότι «είναι από πολλών ετών σημαίνοντα στελέχη της οργανώσεως διαδραματίζοντα σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως, σκοπός της οποίας ήταν εξ αρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 επ. του Ποινικού Κώδικος)».

Όπως σημειώνουν οι ανακριτές η Χρυσή Αυγή θεωρεί .«υπανθρώπους, τους αλλοδαπούς, τους μετανάστες, τους Ρομά, τους ομοφυλόφιλους, τους έχοντες κινητικά ή νοητικά προβλήματα και όσους έχουν διαφορετικές απόψεις από εκείνες της οργάνωσης»

Στο έγγραφο των ανακριτικών αρχών, αναφέρεται πως η «στρατιωτική εκπαίδευση» των χρυσαυγιτών γίνεται σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως η Μαλακάσα, η Μάνδρα, και η Σαλαμίνα, στην οποία τα μέλη της Χ.Α. χρησιμοποιούν όπλα. Για τα τάγματα εφόδου, η εκπαίδευση γίνεται από άτομα με ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις.

Πως ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή

«Η Οργάνωση Χρυσή Αυγή η οποία είχε μορφή κλειστής ολιγάριθμου ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης εθνικοσοσιαλιστών και εξέδιδε το περιοδικό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ιδρύθηκε το έτος 1987... Η εν λόγω ομάδα, από την αρχή είχε ως επικεφαλής τον κατηγορούμενο, Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ την ίδια χρονιά διαχωρίστηκε το πολιτικό τμήμα από το επιχειρησιακό τμήμα... Και τα δυο τμήματα όμως διοικούνταν από την ίδια ηγετική ομάδα...».

Υπό το πλαίσιο αυτό, η Χρυσή Αυγή κατηγορείται για τις ακόλουθες ενέργειες:

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ