Πλειοδοτικός διαγωνισμός για το κατάστημα «Φωκάς» στην Τσιμισκή - Οι τέσσερις όροι για τον νέο επενδυτή - iefimerida.gr

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για το κατάστημα «Φωκάς» στην Τσιμισκή - Οι τέσσερις όροι για τον νέο επενδυτή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη λύση της συνεργασίας και οποιασδήποτε άλλης διαπραγμάτευσης με την επιχείρηση «ΦΩΚΑΣ» αποφάσισε το ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και πλέον την Τετάρτη προκηρύσσεται πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη διάθεση του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή σε άλλον επενδυτή.

Όπως είπε ο ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μονής Μητρόπολης και της μονής Αγίας Θεοδώρας, Θεόδωρος Ζέρβας, στον νέο επενδυτή τίθενται τέσσερις όροι : να καταθέσει άμεσα, με την ανάληψη του κτιρίου εγγυητική επιστολή ύψους 1,2 εκατ, ευρώ, ένα ακόμα ισόποσο ποσό για το ενοίκιο του πρώτου χρόνου λειτουργίας της νέας επιχείρησης, να επενδύσει κεφάλαιο 4 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του πολυκαταστήματος και τέλος να λειτουργεί με τουλάχιστον 160 άτομα, δίνοντας προτεραιότητα στους ήδη απασχολούμενους σε αυτό.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζέρβας, η Εκκλησία θέτει ως όρο να γίνει αξιολόγηση των εργαζομένων της «Φωκάς» και σε κάθε περίπτωση ο νέος επενδυτής να προσλάβει τουλάχιστον 50 άτομα εξ αυτών.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν ξένοι και Έλληνες επενδυτές, θα διενεργηθεί εντός του Οκτωβρίου, δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Προηγήθηκε το οριστικό διαζύγιο με την επιχείρηση «Φωκάς» που δεν κατάφερε τελικά να προσκομίσει εγγυητική επιστολή μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης, οπότε και ξεκινούσε η συνεδρίαση του ηγουμενοσυμβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ