«Κάποιοι δεν έχουν να πληρώσουν μετά τη μείωση των εισοδημάτων τους» - iefimerida.gr

«Κάποιοι δεν έχουν να πληρώσουν μετά τη μείωση των εισοδημάτων τους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που κατέθεσαν 53 βουλευτές του ΠαΣοΚ. Όπως αναφέρουν σημαντικό μέρος των δικαιούχων του ΟΕΚ «αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς αυτόν» εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας από την μείωση των εισοδημάτων τους.

Συγκεκριμένα, προτείνουν για τους δικαιούχους του ΟΕΚ που έτυχαν στεγαστικής παροχής αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ είτε με δάνειο για αποπεράτωση ή επισκευή ή αγορά ή ανέγερση κατοικίας, είτε με παραχώρηση κατοικίας ή αγορασμένου διαμερίσματος:

1. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών που ανέρχονται περίπου στα 160 εκ. ευρώ μαζί με τους τόκους υπερημερίας.

2. Πρόωρη εξόφληση για όσους έχουν τη δυνατότητα από το άληκτο κεφάλαιο ύψους περίπου 1,250 εκ. ευρώ.

3. Επιμήκυνση διάρκειας αποπληρωμής.

Όπως αναφέρουν οι υπογράφοντες βουλευτές του ΠαΣοΚ, με τον τρόπο αυτό πέραν της εξυπηρέτησης των δικαιούχων, ο ΟΕΚ αποκτά την δυνατότητα είσπραξης των οφειλομένων σε συντομότερου του συμβατικού χρόνο, «έτσι ώστε αυτά να διατίθενται εκ νέου για την στεγαστική αποκατάσταση και άλλων δικαιούχων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ