Μανώλης Γλέζος: Πλήρης ευθυγράμμιση Στουρνάρα με Σόιμπλε για το κατοχικό δάνειο - iefimerida.gr

Μανώλης Γλέζος: Πλήρης ευθυγράμμιση Στουρνάρα με Σόιμπλε για το κατοχικό δάνειο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδραση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Παναγιώτη Κουρουμπλή προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών σε τηλεοπτική του εμφάνιση για το θέμα του γερμανικού κατοχικού δανείου. Η πολιτική της εθελοδουλείας απέναντι το Βερολίνο καλά κρατεί, σχολίασαν.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την τοποθέτηση του ο κ. Στουρνάρας ουσιαστικά ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας ταυτόχρονα εκτεθειμένους τόσο τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο όσο και το νυν υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η πολιτική της εθελοδουλείας απέναντι στις γερμανικές κυβερνήσεις καλά κρατεί τα τελευταία 75 χρόνια, σχολίασαν χαρακτηριστικά και κάλεσαν τον υπουργό Οικονομικών «απέναντι στον ελληνικό λαό, στην ιστορική μνήμη και στα θύματα του γερμανοκατοχικού ναζισμού να απαντήσει από που εκπορεύεται το δικαίωμά του να παραιτείται για λογαριασμό των Ελλήνων από δικαιώματα που κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εκκρεμότητα του γερμανοκατοχικού δανείου».

Οι κ.κ. Γλέζος και Κουρουμπλής καλούν επίσης την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί του θέματος και τη ΝΔ να εξηγήσει γιατί καθυστερεί η σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στην εμφάνισή του χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η υπόθεση του κατοχικού δανείου βρίσκεται πλέον στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και αναμένεται η εισήγηση του.

«Αφορά μια ιστορία του χθες. Μια ακριβή ιστορία του χθες. Εγώ εδώ είμαι για να δω το μέλλον. Αυτή τη στιγμή που πάμε να λύσουμε μία και έξω το πρόβλημα του ελληνικού χρέους δεν είναι ίσως η καταλληλότερη στιγμή για το θέμα αυτό», εκτίμησε ο κ. Στουρνάρας, για να συμπληρώσει: «Αφήστε να μας πει το Νομικό Συμβούλιο Κράτους ποιο είναι το νομικό ζήτημα αλλά θέλει προσεκτικό χειρισμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ