Ανακριτές προς Βουλή: Σκοπός της ΧΑ η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος - iefimerida.gr

Ανακριτές προς Βουλή: Σκοπός της ΧΑ η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινικές διώξεις ακόμα για προπαρασκευαστικές πράξεις για την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος ενδέχεται να ασκηθούν σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο των ανακριτών προς τη Βουλή για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των Στάθη Μπούκουρα, Γιώργου Γερμενή και Γιώργου Ηλιόπουλου.

Με το έγγραφο των κ.κ. Γεωργουλέα και Καρακώστα προς τη Βουλή αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο ήδη εμπλεκόμενοι βουλευτές και άλλα μέλη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής να αντιμετωπίσουν κι άλλες κατηγορίες πέραν της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνσης αυτής, όπως αυτή της εσχάτης προδοσίας, καθώς στο διαβιβαστικό των ανακριτών αναφέρεται ότι σκοπός της οργάνωσης ήταν η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (άρθρα 134 - 137Δ του Ποινικού Κώδικα)

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τους ανακριτές, από την εξέταση μαρτύρων και την εκτίμηση εγγράφων προκύπτει ότι «επικεφαλής της στρατιωτικής εκπαιδεύσεως των νεοσυλλέκτων μελών της Χρυσής Αυγής είναι ο βουλευτής Γεώργιος Γερμενής (φέρων αρχικώς τον βαθμό του «λοχαγού» και εν συνεχεία του «ταγματάρχου»), ενώ Ευστάθιος Μπούκουρας «διατηρεί, διακινεί και αποθηκεύει οπλισμό» (γίνεται λόγος για πιστόλια εργοστασίου κατασκευής Zastava) και έχει απόλυτο έλεγχο της δράσεως των πυρήνων της οργανώσεως στο νομό Κορινθίας».

Επίσης, ο βουλευτής κατηγορείται ότι «δίδει εντολή, οργανώνει ή εγκρίνει εκ των υστέρων επιθέσεις κατά αλλοδαπών μεταναστών, περαιτέρω δε εγκρίνει παρανόμους πρακτικές παροχής "προστασίας" από στελέχη της οργανώσεως σε καταστήματα της Κορινθου, του Ξυλοκάστρου και τυου Κιάτου».

Για τους Ηλιόπουλο και Γερμενή αναφέρται ότι «είναι από πολλών ετών σημαίνοντα στελέχη της οργανώσεως διαδραματίζοντα σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως, σκοπός της οποίας ήταν εξ αρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 επ. του Ποινικού Κώδικος)».

Το πλήρες κείμενο του διαβιβαστικού εγγράφου των ανακριτών

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ