Πότε θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων - iefimerida.gr

Πότε θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το δεύτερο κύμα κινητικότητας που κανονικά θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ως το Δεκέμμβριο, για τη Διαύγεια αλλά και για τον τρόπο επιλογής των γενικών γραμματέων των υπουργείων που εξετάζεται μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι «η προθεσμία του Δεκεμβρίου είναι ασφυκτική για να πετύχουμε αυτό τον στόχο και αναμένουμε την απάντηση της Τρόικα στο αίτημα για παράταση», σημειώνοντας, ωστόσο, παράλληλα, ότι πρώτα θα γίνει η αξιολόγηση των δομών και μετά ο δεύτερος κύκλος διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχουν εντοπιστεί, σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΟΟΣΑ, περισσότερα από 4.000 διοικητικά βάρη, σε 13 τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και τόνισε ότι «πολλά είναι περιττά και θα καταργηθούν».

Οσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τη Διαύγεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωση πως υπήρχε μία διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου η οποία θα μπορούσε να παρερμηνευθεί και έχρηζε βελτίωσης, επαναλαμβάνοντας ότι η ανάρτηση στη «Διαύγεια» είναι υποχρεωτική και πως «όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, θα δείτε ότι θα είναι πιο ενισχυμένη».

Ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε και το θέμα επιλογής γενικών γραμματέων στα υπουργεία, σημειώνοντας ότι εξετάζεται ένας ανοιχτός τρόπος επιλογής: «Μελετούμε διαδικασίες που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες. Η τελική αξιολόγηση των προτάσεων που θα κατατεθούν πρέπει να είναι αξιοκρατική», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ