Σπείρα χρησιμοποιούσε εικονικούς επιβάτες λεωφορείου για να βγάζει παράνομα μετανάστες από τη χώρα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Σπείρα χρησιμοποιούσε εικονικούς επιβάτες λεωφορείου για να βγάζει παράνομα μετανάστες από τη χώρα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολυμελής σπείρα διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά από μήνες ερευνών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών. Συνελήφθησαν πέντε άτομα - μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της, καθώς επίσης 23 άτομα που παρίσταναν τους επιβάτες τουριστικού λεωφορείου για να διευκολύνουν την παράνομη εξόδο των μεταναστών από τη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για τέσσερις Έλληνες ηλικίας 28, 44, 58, 49 ετών και έναν αλλοδαπό 51 ετών, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Ένταξης – Συμμετοχής και Διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης», της « Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και της «Συνέργειας».

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα δύο άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ήδη δικογραφία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η σπείρα είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης και δραστηριοποιείτο στην προώθηση νόμιμων και παράνομων μεταναστών από την επικράτεια σε χώρες της Ευρώπης.

Για τη δράση της διέθετε τουριστικό λεωφορείο το οποίο είχε υποστεί ειδικές τροποποιήσεις με κατασκευή ειδικών κρυπτών στην οροφή του, για την απόκρυψη και μεταφορά των μεταναστών.

Το λεωφορείο ακολουθείτο από πολυτελές ΙΧΕ αυτοκίνητο με επιβάτες - μέλη της οργάνωσης.

Μάλιστα προκειμένου η όλη επιχείρηση να προσομοιάζει με εκδρομικό ταξίδι, χρησιμοποίησαν 23 εικονικούς επιβάτες - συνεργούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην όλη διαδικασία έναντι χρηματικής αμοιβής.

Κατά την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε η μεταφορά 19 μεταναστών (12 γυναίκες – 7 άντρες) οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εξόδου από τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα όπωςπροέκυψε, οι εν λόγω μετανάστες, με αφετηρία την Αθήνα, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη επιβαίνοντας σε κλειστό φορτηγό τύπου mini – VAN . Τελικός τους προορισμός θα ήταν η Ιταλία, όπου θα κατέβαλαν ως αντίτιμο για τη μεταφορά τους 3.000 ευρώ έκαστος.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η ομάδα ανέρχεται σε 57.000 ευρώ.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα δύο οχήματα, σε τουριστικό πρακτορείο ιδιοκτησίας 40χρονου μέλους της οργάνωσης που αναζητείται, καθώς και σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στους συλληφθέντες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Χρηματικό ποσό 6.740 ευρώ,

450 δηνάρια Σερβίας,

2.740 ρούβλια Ρωσίας,

2.000 FORINT Ουγγαρίας,

100 Kuna Κροατίας,

Ένα ζεύγος συσκευών ενδοεπικοινωνίας ( WALKIE TALKIE ),

Μία συσκευή εντοπισμού θέσης ( GPS ),

32 κινητά τηλέφωνα,

Βιβλιάρια καταθέσεων,

2 κεντρικές μονάδες Η/Υ,

1 USB ,

Αντίγραφα καταστάσεων επιβατών,

Μεγάλος αριθμός εμφιαλωμένων νερών και κυτίων με τροφή, τα οποία προορίζονταν για τη σίτιση των παράνομα διακινούμενων μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαλευκανθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.

Σπείρα χρησιμοποιούσε εικονικούς επιβάτες λεωφορείου για να βγάζει παράνομα μετανάστες από τη χώρα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Σπείρα χρησιμοποιούσε εικονικούς επιβάτες λεωφορείου για να βγάζει παράνομα μετανάστες από τη χώρα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Σπείρα χρησιμοποιούσε εικονικούς επιβάτες λεωφορείου για να βγάζει παράνομα μετανάστες από τη χώρα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Σπείρα χρησιμοποιούσε εικονικούς επιβάτες λεωφορείου για να βγάζει παράνομα μετανάστες από τη χώρα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Σπείρα χρησιμοποιούσε εικονικούς επιβάτες λεωφορείου για να βγάζει παράνομα μετανάστες από τη χώρα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Σπείρα χρησιμοποιούσε εικονικούς επιβάτες λεωφορείου για να βγάζει παράνομα μετανάστες από τη χώρα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Σπείρα χρησιμοποιούσε εικονικούς επιβάτες λεωφορείου για να βγάζει παράνομα μετανάστες από τη χώρα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ