Ο Γούντι Αλεν αποσύρει τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» από τις αίθουσες της Ινδίας - iefimerida.gr

Ο Γούντι Αλεν αποσύρει τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» από τις αίθουσες της Ινδίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενάντιος στη νόρμα της ινδικής κυβέρνησης δήλωσε ο Γούντι Άλεν, που απέσυρε τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» από τις αίθουσες της Ινδίας όταν πληροφορήθηκε ότι θα προβαλλόταν στους κινηματογράφους με αντικαπνιστικές διαφημίσεις κάθε φορά που στην οθόνη θα εμφανίζονταν οι πρωταγωνιστές να καπνίζουν.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στην Ινδία, κάθε ταινία που προβάλλεται στο σινεμά θα πρέπει να εμπεριέχει αντικαπνιστικά μηνύματα όταν οι ηθοποιοί εμφανίζονται να καπνίζουν.

Όπως δήλωσε ο Ινδός διανομέας της ταινίας Ντίπακ Σάρμα της PVR Pictures: «Ο Αλεν έχει τον δημιουργικό έλεγχο της ταινίας, όπως έχει συμφωνηθεί. Δεν ένιωθε καθόλου άνετα με τα μηνύματα που είμαστε υποχρεωμένοι να ενθέσουμε κάθε φορά που κάποιος ήρωας μιας ταινίας καπνίζει. Νιώθει ότι όταν εμφανιστεί κάτι τέτοιο, θα αποπροσανατολίσει την προσοχή του θεατή. Δυστυχώς πρέπει να υπακούσουμε στο νόμο και έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε κανένα έλεγχο πάνω στην ταινία».

Όπως αναφέρει το Hollywood Reporter, πέρσι η Sony αναγκάστηκε και αυτή να αποσύρει από τις ινδικές αίθουσες το «Κορίτσι με το Τατουάζ», όταν ο Ντέιβιντ Φίντσερ αρνήθηκε να κόψει σκηνές από την ταινία, σύμφωνα με την επιτροπή λογοκρισίας της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ