Εξαφανισμένο είδος ερπετού εντόπισαν εξερευνητές στο Εκουαδόρ [βίντεο] - iefimerida.gr

Εξαφανισμένο είδος ερπετού εντόπισαν εξερευνητές στο Εκουαδόρ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ευχάριστη έκπληξη είχαν ερευνητές σε δάσος του βορειοδυτικού Εκουαδόρ, αφού εντόπισαν ένα σπάνιο είδος μακρύρυγχης σαύρας, το οποίο θεωρούνταν εξαφανισμένο από το 1960.

«Μετά από τριετή αναζήτηση μια ομάδα φωτογράφων και ερευνητών βρήκαν τη συγκεκριμένη σαύρα πρόσφατα σε μια έκταση από παρθένα δάση στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας» δήλωσε ο Αλεχάντρο Αρτέγκα, συν-ιδρυτής του εκπαιδευτικού οργανισμού οικοτουρισμού Tropical Herping, η οποία διεξήγαγε την έρευνα για τη σαύρα.

Η λεγόμενη «σαύρα Πινόκιο» (που ονομάζεται έτσι λόγω του ρύχγους της) είναι ένα περίεργο δείγμα ερπετού. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πολλά γι 'αυτό το είδος, ωστόσο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι το ρύγχος των αρσενικών υπάρχει για να προσελκύει τα θηλυκά.

Η νέα αυτή ανακάλυψη είναι μια ακόμη υπενθύμιση της σημαντικότητας των τροπικών δασών, αφού δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μικροσκοπικά θαύματα μπορούν ακόμα να βρεθούν εκεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ