Οι Κούρδοι ντύνονται γυναίκες και διαμαρτύρονται για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Κούρδοι ντύνονται γυναίκες και διαμαρτύρονται για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά έχουν υποφέρει οι Κούρδοι από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Ενίοτε, έχουν υπάρξει και μαρτυρίες για άτομα που έχουν εκτελεστεί με συνοπτικές διαδικασίες ως πολιτικοί κρατούμενοι χωρίς καν να έχουν περάσει από δίκη.

Όταν, λοιπόν, τον περασμένο Απρίλιο ένα δικαστήριο της κοινότητας Marivan της Κουρδικής Επαρχίας αποφάσισε να τιμωρήσει έναν κατάδικο, αναγκάζοντάς τον να παρελάσει στους δρόμους φορώντας παραδοσιακό κουρδικό γυναικείο φόρεμα, οι γυναίκες βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενες για την απόφαση, η οποία αποτελούσε προσβολή τόσο προς την κουρδική κουλτούρα όσο και ως προς τις γυναίκες.

Αλληλέγγυο στην κίνηση αυτή στάθηκε και ένα πλήθος ανδρών: υπό την ηγεσία των Masoud Fathi και Sasan Amjadi, μία ομάδα ανδρών με την ονομασία KME (Kurd Men for Equality) ίδρυσε στο Facebook μία σελίδα στην οποία πόσταραν φωτογραφίες τους, όπου ποζάρουν οι ίδιοι ενδεδυμένοι με παραδοσιακά γυναικεία ρούχα.

Δείτε τις εικόνες:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ