Καθηγητές προς μίμηση στη Χίο - Παραδίδουν δωρεάν μαθήματα - iefimerida.gr

Καθηγητές προς μίμηση στη Χίο - Παραδίδουν δωρεάν μαθήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Υπάρχει ελπίδα! Η Ελλάδα, αν πιστεύουμε, είναι εδώ!». Είναι οι φράσεις που έγραψε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, για να ευχαριστήσει μία ομάδα καθηγητών της Χίου, που αποφάσισε να παρέχει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα και προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις σε μαθητές του νησιού. Πρόκειται για το μορφωτικό σωματείο «Εθελοντική Ομάδα Καθηγητών Χίου-Αλλήλων Ένεκα»,στην οποία συμμετέχουν συνταξιούχοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

«Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς» επισημαίνει η υπουργός στην επιστολή της «γι' αυτή την πρωτοβουλία της κοινωνικής υπευθυνότητας, συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τον κοινωνικό και μορφωτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, όχι μόνο στα πλαίσια του σχολείου, αλλά και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία και στη χώρα. Οι ξεχωριστές αυτές προσπάθειες σε μία τέτοια δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας βοηθούν στην ανάδειξη και δημιουργία παραδειγμάτων και αξιών που ξεκινούν από την παιδεία και οδηγούν στη δημιουργία μιας κοινωνίας ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας που «νοιάζεται». Είμαι σίγουρη πως αυτή η προσπάθεια θα αποδώσει άμεσα καρπούς και στους μαθητές του νησιού σας, αλλά και στην ανάπτυξη παρόμοιων προσπαθειών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ