Aλλαγές στα εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου - iefimerida.gr

Aλλαγές στα εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου

Οι αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου, ώστε να μπορούν να το λαμβάνουν από αυτόν τον χειμώνα και όσοι έχουν εισόδημα μεγαλύτερο από 25.000 ευρώ το χρόνο, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.Σε ειδική σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αναμένεται να τεθεί το νέο πλαίσιο χορήγησης του επιδόματος ώστε να χαλαρώσουν τα κριτήρια ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

- Αναμένεται να αυξηθεί έως και τις 30.000 ευρώ το ετήσιο εισόδημα κάτω από το οποίο χορηγείται το επίδομα πετρελαίου. Έτσι υπολογίζεται να καλύπτονται περίπου το 90% όσους ζητούν.

- Δεν θα απορρίπτεται αυτομάτως η αίτηση χορήγησης του επιδόματος εάν το τεκμαρτό εισόδημα υπερβαίνει τόσο το δηλωθέν, όσο και το εισοδηματικό κριτήριο. Στο οικονομικό επιτελείο παραδέχονται ότι είναι άδικο να χάνει κάποιος το επίδομα επειδή έχει ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, λόγω τεκμηρίου, εάν είναι μικρής εμπορικής αξίας,.

- Eνδέχεται να αλλάξουν οι γεωγραφικές ζώνες και οι κλίμακες υπολογισμού του επιδόματος, ώστε να μην αδικούνται οι κάτοικοι στις ακριτικές και ευπαθείς περιοχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ