Πώς «δασκάλεψαν» τα μέλη της ΧΑ μετά από τη δολοφονία Φύσσα – Aλλοθι, κάλυψη βουλευτών, «εξαφάνιση» του συνοδηγού του Ρουπακιά - iefimerida.gr

Πώς «δασκάλεψαν» τα μέλη της ΧΑ μετά από τη δολοφονία Φύσσα – Aλλοθι, κάλυψη βουλευτών, «εξαφάνιση» του συνοδηγού του Ρουπακιά

Πώς «δασκάλεψαν» τα μέλη της ΧΑ μετά από τη δολοφονία Φύσσα – Aλλοθι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλοθι, δικαιολογίες για τις μεταξύ τους κλήσεις, κάλυψη βουλευτών και «εξαφάνιση» του συνοδηγού του Γιώργου Ρουπακιά. Για όλα αυτά δασκάλεψαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής τα υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης τις πρώτες ώρες έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτά είναι έτοιμος να καταθέσει ένας νέος ανώνυμος μάρτυρας, που σύμφωνα με τις αρχές είναι ο πιο κρίσιμος στην υπόθεση.

Ο εν λόγω μάρτυρας, που αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ώρες, θα μιλήσει για την κρίσιμη συγκέντρωση όσων συμμετείχαν στην επίθεση στον Παύλο Φύσσα, ύστερα από άνωθεν εντολές. Σε αυτή δόθηκαν εντολές για το πώς θα καλυφθεί η εγκληματική ενέργεια, πώς θα χειριστούν τη σύλληψη του Ρουπακιά, ενώ έγινε «φροντιστήριο» για το τι ακριβώς θα υποστηρίξει ο καθένας προκειμένου να έχουν άλλοθι, να δικαιολογηθούν οι μεταξύ τους τηλεφωνικές κλήσεις και πάνω από όλα να μην προκύψουν ευθύνες για τους βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, κύριο μέλημα ήταν να μην αναφερθεί οτιδήποτε σχετικά με την παρουσία άλλου προσώπου στο ΙΧ του Ρουπακιά και να εξαφανιστούν τα ίχνη ενός 32χρονου βασικού υπόπτου ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος. Επιπλέον ο μάρτυρας, που θα δηλώσει ότι ήταν παρών στην πρώτη φάση της συμπλοκής με το Φύσσα, θα μιλήσει για τον τρόπο οργάνωσης της επίθεσης, αλλά και για άλλες αντίστοιχες ενέργειες της Χρυσής Αυγής με τραυματισμούς αλλοδαπών στις οποίες είτε ήταν παρών είτε γνώριζε για το τι συνέβαινε.

Η μαρτυρία του θεωρείται από τις πιο κρίσιμες καθώς από τη δικογραφία προκύπτει η συμμετοχή του στον «σκληρό πυρήνα» της Χρυσής Αυγής στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά μέχρι και τις τελευταίες ημέρες. Σημαντικό είναι ακόμη το γεγονός πως τα μέλη της οργάνωσης ουδέποτε αμφισβήτησαν το ρόλο και ποτέ δεν τον «αποκήρυξαν» με οποιοδήποτε πρόσχημα, όπως έχει συμβεί με άλλους βασικούς μάρτυρες.

Πηγή: Βήμα
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ