«Μάρτυρας Ε» για ΧΑ: Ηθελαν κατάλυση του πολιτεύματος - Θα έμπαιναν με τανκς στη Βουλή - iefimerida.gr

«Μάρτυρας Ε» για ΧΑ: Ηθελαν κατάλυση του πολιτεύματος - Θα έμπαιναν με τανκς στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνταρακτικά στοιχεία για την πλύση εγκεφάλου που έκαναν στους «νεοσύλλεκτους» τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στην εισαγγελία ο νέος -πέμπτος κατά σειρά- προστατευόμενος μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο «μάρτυρας Ε» υποστήριξε ότι οι νεοσύλλεκτοι του κόμματος «ήταν υποχρεωμένοι να αγοράζουν σειρά βιβλίων ναζιστικού περιεχομένου, όπως "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, το «Ημερολόγιο» του Γκέμπελς και άλλα, αλλά και "Τα Πρωτόκολλα της Σιών", ώστε να γνωρίζουν ποιος είναι ο εχθρός τους, δηλαδή οι Εβραίοι, οι Σιωνιστές αλλά και οι κομμουνιστές (...) διότι ο Μαρξ ήταν κομμουνιστής, οπότε μοιραία Εβραίοι και κομμουνιστές ήταν το ίδιο.

Μάλιστα ο νέος προστατευόμενος μάρτυρας τονισε ότι στις κατηχήσεις τους τόνιζαν ότι σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. «Θα μπούμε στη Βουλή με τανκς», τους έλεγαν χαρακτηριστικά.

Στην κατάθεσή του, ο «Μάρτυρας Ε'» αναφέρει επίσης ότι, κατά την είσοδο μελών σε πυρήνα της οργάνωσης, διδασκόταν ο ναζιστικός χαιρετισμός και ότι ήταν συνηθισμένο και επιθυμητό να γίνονται τατουάζ με τα σύμβολα των Ες-Ες και της σβάστικας, σε διάφορες παραλλαγές.

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονομάζει τον κατηγορούμενο στην υπόθεση βουλευτή Νίκο Μίχο ως εκπαιδευτή στελεχών της Χρυσής Αυγής «στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών», τονίζοντας ότι τους μάθαινε πως... να κόβουν την καρωτίδα κάνοντας πρακτική σε αρνιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ