Τα τρια φεγγάρια του Δία συναντιούνται: Δείτε τα εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα της εβδομάδας - iefimerida.gr

Τα τρια φεγγάρια του Δία συναντιούνται: Δείτε τα εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα της εβδομάδας

Τα τρια φεγγάρια του Δία συναντιούνται: Δείτε τα εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη συνάντηση των φεγγαριών του Δία μέχρι τη σύζευξη Σελήνης και Αφροδίτης, ο ουρανός αυτή την εβδομάδα, θα είναι πλούσιος σε εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα,πάντα υπό το φως των Ωριωνίδων, της βροχής πεφταστεριών που φέτος θα κρατήσει μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.

Ουράνιες συναντήσεις
Κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, το μισοφέγγαρο θα λάμπει στα δεξιά της Αφροδίτης, ενώ στην κάτω δεξιά μεριά της Σελήνης και καθώς το λυκόφως εξακολουθεί να είναι αρκετά φωτεινό, ο Κρόνος θα είναι ορατός πάνω από τον Ερμή.

Το τρίγωνο Σελήνης-Αφροδίτης
Η ημισέληνος θα λάμπει πάνω από την Αφροδίτη στο ημίφως σχηματίζοντας ένα σχεδόν ισόπλευρο τρίγωνο στον νυχτερινό ουρανό το βράδυ της Τρίτης 8 Οκτωβρίου

H Αφροδίτη στο Δέλτα του Σκορπιού
Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, η Αφροδίτη θα βρίσκεται πολύ κάτω δεξιά της Σελήνης κατά το σούρουπο, ορατή κοντά στο Δέλτα του Σκορπιού

Τα δίδυμα αστέρια του Αιγόκερου
Δύο από τα πιο φωτεινά δίδυμα άστρα του αστερισμού του Αιγόκερου, το Prima Giedi (α1 Capricorni), και το Secunda Algiedi (α2 Capricorni) θα είναι ορατά στον νυχτερινό ουρανό την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Τα φεγγάρια περνούν από το Δία
Η σπάνια περίπτωση των τριών φεγγαριών - Ιώ, Ευρώπη και Καλλιστώ- που θα ρίξουν τις σκιές τους στο Δία το βράδυ της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου. Ο Δίας θα βρίσκεται ψηλά και σε ιδανική θέση για τους χρήστες τηλεσκόπιου στην Ευρώπη και την Αφρική.

Η Αφροδίτη συναντά τον Αντάρες
Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, η Αφροδίτη θα πλησιάσει τον Κόκκινο υπεργίγαντα Antares (ή α Scorpii) ο οποίος θα λάμπει στα αριστερά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ