Νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους βλέπει η Citigroup- Ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας - iefimerida.gr

Νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους βλέπει η Citigroup- Ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιθανή θεωρεί την κρατική χρεοκοπία για την Ελλάδα και τις χώρες του Νότου η Citigroup, η οποία επισημαίνει πως στις χώρες τις περιφέρειας η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει «επικίνδυνη».

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup Βίλεμ Μπουίτερ τονίζει πως «στις χώρες της περιφέρειας του ευρώ η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πιο επικίνδυνη» και επισημαίνει πως «εάν τα προγράμματα λιτότητας φτάσουν στα πολιτικά τους όρια και δεν υπάρχει προοπτική για μεταφορές κεφαλαίων από τις χώρες του πυρήνα, η μόνη δυνατή λύση είναι αυτή της κρατικής χρεοκοπίας».

Τι ισχύει για την Ελλάδα

Οσον αφορά την ελληνική και την κυπριακή οικονομία, ο Μπουίτερ αναμένει σύντομα νέα αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ για την Ιταλία ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup διαπιστώνει πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταστεί προβληματική περίπτωση, καθώς όπως υποστηρίζει «οι πολιτικοί θεσμοί στην Ιταλία λειτουργούν χειρότερα και από αυτούς των ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ