O Kώστας Γαβράς μετά το Ζ σκέφτεται να κάνει ταινία για τη Χρυσή Αυγή και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα [βίντεο] - iefimerida.gr

O Kώστας Γαβράς μετά το Ζ σκέφτεται να κάνει ταινία για τη Χρυσή Αυγή και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψάχνει τρόπο, την κατάλληλη γωνία και αφήγηση για να γυρίσει μια ταινία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με αφορμή τη Χρυσή Αυγή, ο διεθνής Ελληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Μάλιστα δεν δίστασε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να σκηνοθετήσει μια ταινία με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Greek Reporter o Kώστας Γαβράς εκλήθη να σχολιάσει αν μοιάζουν οι δολοφονίες του Γρηγόρη Λαμπράκη με αυτή του Παύλου Φύσσα, για να απαντήσει πως υπάρχουν διαφορές και πως το σημαντικό δεν είναι να συγκρίνουμε αυτές τις δύο υποθέσεις, αλλά να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνουν και να αλλάξουμε τις καταστάσεις. Εχοντας πλήθος ταινιών με έντονη την πολιτική και κοινωνική κριτική στο ενεργητικό του και βέβαια το περίφημο Ζ, ήταν λογικό να ερωτηθεί αν προτίθεται να κάνει μια ταινία για τη Χρυσή Αυγή και τον Παύλο Φύσσα. «Είναι σημαντικό να γυρίζονται ταινίες για την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, ντοκιμαντέρ όσο και μυθοπλασίας. Προσπαθώ να βρω την κατάλληλη ιστορία για να το κάνω.» απάντησε.

Εξέφρασε δε απερίφραστα την αποψή του για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι βάρβαροι. Κάθε χώρα έχει τους βαρβάρους της. Κάθε φορά που υπάρχει μία κρίση, αυτοί μεγαλώνουν... Η Γερμανία είχε τους βαρβάρους της, ήταν ο Χίτλερ, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία και τα αποτελέσματα τα είδαμε μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ