Αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο – Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις - iefimerida.gr

Αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο – Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις

Αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο – Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εμπόλεμη ζώνη έχουν μετατραπεί ξανά τα τελευταία 24ωρα οι δρόμοι της Αιγύπτου. Στις συγκρούσεις που συνεχίστηκαν και την Κυριακή, ανάμεσα σε οπαδούς του Μοχάμεντ Μόρσι και τις δυνάμεις ασφαλείας, τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ πλησιάζουν τους 250 οι τραυματίες.

Ο στρατός, που είχε καταστείλει με αιματηρό τρόπο τις διαδηλώσεις υπέρ του Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο πριν από δύο μήνες, ανέπτυξε άρματα μάχης στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου από την Παρασκευή. Οι υποστηρικτές του προέδρου που ανατράπηκε είχαν βγει στους δρόμους με πρόθεση να επανακαταλάβουν την πλατεία Ταχρίρ και για αυτό το λόγο ο στρατός την είχε αποκλείσει με τανκ και συρματοπλέγματα.

Εκτός όμως από τους υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι αντίπαλοι του Μόρσι είχαν καλέσει τον κόσμο στους δρόμους την Κυριακή, ημέρα που συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο, κάτι που προκάλεσε νέο κύκλο συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και των δυνάμεων ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ