Προσπάθησαν να απαγάγουν την πρέσβειρα της Γερμανίας στην Υεμένη – Σκότωσαν το σωματοφύλακά της - iefimerida.gr

Προσπάθησαν να απαγάγουν την πρέσβειρα της Γερμανίας στην Υεμένη – Σκότωσαν το σωματοφύλακά της

Προσπάθησαν να απαγάγουν την πρέσβειρα της Γερμανίας στην Υεμένη – Σκότωσαν το σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχος επίδοξων απαγωγέων έγινε για πρώτη φορά πρεσβευτής δυτικής χώρας στην Υεμένη. Αγνωστοι αποπειράθηκαν να απαγάγουν την πρέσβειρα, Κάρολ Μίλερ Χόλτκεμπερ, ενώ σκότωσαν το σωματοφύλακά της που προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Η απόπειρα έγινε την ώρα που η πρέσβειρα βρισκόταν σε κατάστημα στη διπλωματική συνοικία Χάντα, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας της Υεμένης, χώρα στην οποία δρα η Αλ Κάιντα. Ηδη δύο ξένοι διπλωμάτες, ο Σαουδάραβας υποπρόξενος στο Αντεν και ένας Ιρανός διπλωμάτης, έχουν απαχθεί και βρίσκονται στα χέρια της οργάνωσης.

Λίγο αργότερα οι αρχές της Υεμένης ότι έγινε απόπειρα απαγωγής της πρέσβειρας, αλλά επιβεβαίωσαν ότι ο σωματοφύλακάς της σκοτώθηκε. Συγκεκριμένα, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε στο Γαλλικό πρακτορείο πως η Κάρολα Μίλερ-Χόλτκεμπερ «δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Υεμένη». Πρόσθεσε όμως πως «φαίνεται ότι ο σωματοφύλακάς της σκοτώθηκε προβάλλοντας αντίσταση σε μια απόπειρα απαγωγής του ιδίου».

Η πρεσβεία της Γερμανίας ήταν ανάμεσα σε εκείνες, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, που είχε στοχοποιήσει η Αλ Κάιντα. Ηταν ανάμεσα σε εκείνες που είχαν κλείσει προσωρινά τον Αύγουστο στην Υεμένη, εξαιτίας των φόβων για την διάπραξη μιας επίθεσης μεγάλης κλίμακας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ