Ο Αντώνης Σαμαράς είπε το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Ζάννα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Ζάννα [εικόνες]

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Ζάννα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Ζάννα, αδελφό του παππού του, είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, παρέστη στην κηδεία του εγγονού του Μακεδονομάχου Δημητρίου Ζάννα, ο οποίος το 1974 διετέλεσε δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παρέστησαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, οι υπουργοί Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο πρώην υπουργός Σωτήρης Κούβελας, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Iερό Nαό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμο και στον επικήδειο του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου, είπε ότι «η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη πενθούν έναν άξιο άνθρωπο και μια κορυφαία προσωπικότητα».

Για το έργο, την προσφορά και τη ζωή του Δημητρίου Ζάννα μίλησαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, ο πρόεδρος του μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα, Ιωάννης Χασιώτης, ο πρόεδρος της Εταρείας Μακεδονικών Σπουδών, Νίκος Μέρτζος, ο αντιπρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Λάρι Σεφιχά, ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ιωάννης Σωσίδης, εκπρόσωπος του Κολλεγίου «Ανατόλια», ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Πάνος Κανέλλης, εκπρόσωποι του Ναυτικού Ομίλου και του συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι ο Δημήτριος Ζάννας είχε συνδέσει τη ζωή του με τους αγώνες για τη Μακεδονία και στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής διέσωσε Εβραίους Θεσσαλονικείς από το Ολοκαύτωμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ