Συνελήφθη ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα έπειτα από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων [εικόνα] - iefimerida.gr

Συνελήφθη ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα έπειτα από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιχειρήσεις στη Λιβύη και τη Σομαλία πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, μετά την αιματηρή επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, τον περασμένο μήνα.

Κατά την επιχείρησή τους στη Λιβύη, οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν ένα ανώτερο στέλεχος της Αλ Κάιντα, ο οποίος καταζητείται για τις βομβιστικές επιθέσεις το 1998 στις πρεσβείες των ΗΠΑ στη Κένυα και την Τανζανία, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Ανάς αλ Λιμπί, ο οποίος καταζητείται στις ΗΠΑ για τον ρόλο του στις επιθέσεις το 1998 στις αμερικανικές πρεσβείες στην Τανζανία και την Κένυα συνελήφθη κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Ωστόσο οι αρχές δεν κατάφεραν να συλλάβουν κανένα μέλος της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης, αλ Σαμπάαμπ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη σομαλική πόλη Μπαραγουέ, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Έπειτα από μία αμερικανική επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας, ο Αμπού Άνας αλ Λίμπι βρίσκεται νομίμως κρατούμενος από τον αμερικανικό στρατό σε ασφαλή τοποθεσία εκτός Λιβύης», επεσήμανε στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Λιμπί, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι 49 ετών, κατηγορείται για το φερόμενο ρόλο του στις βομβιστικές επιθέσεις στις αμερικανικές πρεσβείες στην Ανατολική Αφρική, κατά τις οποίες 224 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. Η αμερικανική κυβέρνηση είχε προσφέρει αμοιβή ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του Λιμπί.

Συνελήφθη ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα έπειτα από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ