CINETROLL: Oι Metallica, φέρνουν το χάος αλλά μια 60χρονη χιλιανή τους αντιστέκεται (όλες οι νέες ταινίες, κριτική και trailer) - iefimerida.gr

CINETROLL: Oι Metallica, φέρνουν το χάος αλλά μια 60χρονη χιλιανή τους αντιστέκεται (όλες οι νέες ταινίες, κριτική και trailer)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος αποδεικνύει πόσο σκοτεινός τύπος είναι, επιλέγοντας τις ανήλιαγες αίθουσες και το δικαίωμα στο όνειρο, από τη νοσηρή πραγματικότητα

GLORIA

Bαθμολογία: 7 / 10

Κερδίζει τις εντυπώσεις η χιλιανική γλυκόπικρη δραμεντί του Σεμπάστιαν Λέλιο από τις εφτά νέες ταινίες της εβδομάδας. Με την ίδια ευκολία που η πρωταγωνίστρια της, Παουλίνα Γκαρσία κέρδισε τις καρδιές κοινού και κριτικών στο τελευταίο φεστιβάλ Βερολίνου και έφυγε με το βραβείο γυναικείας ερμηνείας. 58χρονη χωρισμένη αποφασισμένη να συνεχίσει τη ζωή της, βγαίνει σε πάρτι γνωριμιών συνομηλίκων της, κάνει μπάφους, μεθάει, ερωτεύεται, παθαίνει και μαθαίνει (ακόμα κι αν πρόκειται να ξαναπάθει). Όπου το μαθαίνει ισοδυναμεί με το ελευθερώνεται ουσιαστικά κι από μια απομίμηση ευτυχίας, αποφασίζει να προσπαθήσει να βρει την δική της υπόσταση στο τερέν της χαράς. Με έναν υπόκωφο μεν αλλά τόσο άμεσο και μεταδοτικό τρόπο που στο φινάλε θες να χορέψεις. Χωρίς κορώνες και φτιαγμένη από τα πιο απλά, ρεαλιστικά υλικά η ταινία του Λέλιο είναι ένα απίστευτα τρυφερό γυναικείο πορτρέτο και μία από τις πιο feelgood ταινίες της χρονιάς που μπορεί να σε κάνει να δακρύσεις από την γλυκιά ειλικρίνεια της.

SEPTEMBER

Μόνο καλά λόγια ακούω και διαβάζω για τη νέα δουλειά της Πέννυς Παναγιωτοπούλου που είχε συγκινήσει αρκετά χρόνια πριν με το «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο μπαμπάς μου». Αλλά και για την εσωτερική και εύθραυστη ερμηνεία της Κόρας Καρβούνη. Τα πολύ καλά νέα της υπόθεσης (πέρα από τη συμμετοχή της ταινίας στα φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και του Τορόντο) είναι πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μία πρόταση ελληνικού σινεμά μακριά από τη μισανθρωπική «δικτατορία» και μόδα του περιβόητου greek weird wave. Αυτό δηλαδή με τις οικογένειες αυτιστικών που βιάζονται, χαστουκώνονται και μιλάνε σε διάλεκτο ντεσπεράντο. Ένα σινεμά χαρακτήρων, χαμηλότονο και τρυφερό αλλά φιλικό προς το θεατή. Με πρωταγωνίστρια μια 30χρονη μοναχική εργαζόμενη γυναίκα που μετά την απώλεια του σκύλου της θα προσπαθήσει να σπάσει τη μοναξιά της «εισβάλλοντας» σε μια οικογένεια γειτόνων.

ΟΙΚΟΠΕΔΟ 12

Ελληνοκυπριακή κωμωδία από τον Κυριάκο Τοφαρίδη με τους Κώστα Δημητρίου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μιχάλη Μαρίνο, Γιάννη Τσιμιτσέλη. Χωράφι με κοιτάσμα πετρελαίου μπαίνει στον στόχο μυστικών υπηρεσιών, ξένων κυβερνήσεων, χρεοκοπημένων κληρονόμων, ινδών με κληρονομικό χάρισμα και πολλών άλλων. Σε μια προσπάθεια συνδυασμού πολιτικής σάτιρας με χοντροκομμένο σουρεαλισμό χασισόπιτας αλλά και bollywood, σε επιθεωρησιακό κωμικό ξεμπούρλεμα.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΥΚΛΩΜΑ / CLOSED CIRQUIT

Βαθμολογία: 5 / 10

Ο Τζον Κρόουλι σκηνοθετεί τους Έρικ Μπάνα και Ρεμπέκα Χoλ σε αξιοπρεπέστατη μεν αλλά by the book δικαστικό πολιτικό θρίλερ που δε δικαιολογεί την κινηματογραφική του υπόσταση (και τα λεφτά της εξόδου σου). Μουσουλμάνος τούρκικης καταγωγής συλλαμβάνεται ως ύποπτος για βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο. Δύο δικηγόροι υπεράσπισης – πρώην εραστές αναλαμβάνουν την υπόθεση του. Που φυσικά κρύβει μια σκοτεινή συνομωσία, για την οποία οι ήρωες θα προειδοποιηθούν να την αφήσουν ήσυχη αλλά αν την άφηναν ήσυχη, δε θα υπήρχε η ταινία.

METALLICA: THROUGH THE NEVER

Bαθμολογία: 4 / 10

Είναι μεγάλη η απογοήτευση όταν περιμένεις κάτι σαν ένα από τα μεγάλα θεαματικά event του χειμώνα και σε αδειάζει. Στα χαρτιά η κινηματογράφηση μιας υπερθεαματικής συναυλίας ενός εκρηκτικού ροκ γκρουπ σε ατόφιο θεαματικό 3D σε συνδυασμό με υπόθεση μετακαταστροφικής εξέγερσης, ιπποτών της αποκάλυψης και κουκουλοφόρων επαναστατών εναντίον μπάτσων, σε μια πόλη χάους και βίας, μοιάζει όνειρο. Δυστυχώς δεν είναι. Ούτε καν στο επίπεδο του εντυπωσιακού και προορισμένου για IMAX, 3D για το οποίο διάβασα διθυράμβους αλλά εμένα με απογοήτευσε με πιθανή ευθύνη της αίθουσας που είδα την ταινία (Οdeon Όπερα). Σαφέστατα οι οπαδοί της μπάντας δεν πρόκειται να απογοητευθούν και θα αισθανθούν σε αρκετές σκηνές πως είναι on stage μαζί με τα μέλη του συγκροτήματος. Όμως το κομμάτι της μυθοπλασίας, αν και εντυπωσιακά σκηνοθετημένο, είναι τόσο κουλό και ξεκούδουνο, χωρίς καμία σχεδόν σύνδεση με τη συναυλία, και τεμαχισμένο σε τρίλεπτα δράσης που παρεμβάλλονται στο συναυλιακό σετ, που τελικά καταλήγει εκνευριστικό. Αφ' ενός γιατί σου υπόσχεται κάτι που δεν έρχεται ποτέ, αφ' ετέρου γιατί δεν καταλαβαίνεις τίποτα και σου σπάει και τη ροή του κονσέρτου (για πολυβόλα).

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ / NIGHT TRAIN TO LISBON

Βαθμολογία: 3 / 10

Τι να τους κάνεις τους δύο Χρυσούς Φοίνικες και το ένα Όσκαρ αν σε λένε Μπιλ Όγκαστ; (αυτό για όσους τρελαίνονται με τα βραβεία). Τι να κάνεις τη βρετανική σου γοητεία αν σε λένε Τζέρεμι Άιρονς και παίζεις σε ταινία του Μπιλ Όγκαστ; Τι να τις κάνεις τις best seller πωλήσεις του ιστορικοφιλοσοφικού σου βιβλίου (από τον Πασκάλ Μερσιέ και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός) αν στο μεταφέρει στο σινεμά ο Μπιλ Όγκαστ; Και τι να τους κάνεις ή μάλλον τι να κάνουν οι ίδιοι οι έρμοι εκλεκτοί διεθνείς ηθοποιοί πέρα από μια τουριστική διαμονή στην πανέμορφη Λισαβόνα και ανταλλαγές διαλόγων επί διαλόγων επί διαλόγων, αν παίζουν σε ταινία του Μπιλ Όγκαστ; Από τη Μελανί Λοράν μέχρι τη Σαρλότ Ράμπλινγκ, τη Λένα Όλιν, τον Μπρούνο Γκανζ και τον Κρίστοφερ Λι. Ναι, όπως θα κατάλαβες ο Μπιλ Όγκαστ δεν είναι και το πιο αγαπημένο μου εφ' όσον δεν έχω χειρότερο στο σινεμά από την αρτίστικη ιλουστρασιόν πλήξη. Και αυτή εδώ η ταινία είναι κορυφαίο δείγμα του είδους. Μεσόκοπος καθηγητής λατινικών μπλέκεται με διάφορα μυστήρια, απαγορευμένους έρωτες και χαρακτήρες που έχουν σχέση με σκοτεινά γεγονότα της πρόσφατης πορτογαλικής ιστορίας. Σε ένα αλληγορικό ταξίδι αυτογνωσίας με πλήθος φιλοσοφικής φλυαρίας για τη ζωή, το θάνατο, την τέχνη, κι ότι άλλο. Σε άλλα χέρια πιθανότατα το τελικό αποτέλεσμα να ήταν συναρπαστικό. Εδώ όμως είναι τόσο αναιμικό, αδιάφορο και ξεπλυμένο που μοιάζει με συναινετικό διαζύγιο.

2 GUNS

Bαθμολογία: 6 / 10

Η ένοχη απόλαυση της εβδομάδας αποτελεί διασκευή ενός νουάρ κόμικ μπάτσων, ναρκωτικών, διαφθοράς και ληστειών με ταραντινική διάθεση, από τον Μπαλτασάρ Κορμακούρ. Ντένζελ Ουάσινγκτον και Μαρκ Γουόλμπεργκ διασκεδάζουν και σε διασκεδάζουν, σε ρόλο μυστικών πρακτόρων που υποδύονται τους κακοποιούς (χωρίς όμως να ξέρει ο ένας την ταυτότητα του άλλου). Αποστολή τους η εξόντωση ενός Μεξικανού αρχηγού καρτέλ ναρκωτικών και σχέδιο τους για την επίτευξη του, η ληστεία μιας τράπεζας στην οποία ο βαρόνος έχει τα εκατομμύρια του. Κάτι που θα τους βάλει στο στόχαστρο της ίδιας της υπηρεσίας τους, εκτός φυσικά από τα πρωτοπαλλήκαρα του καρτέλ και διάφορους άλλους χαρακτήρες. Κομιξάδικη διάθεση υπερβολής, σωστή χρήση της αναληθοφάνειας στα πλαίσια της γενικότερης διασκέδασης, μπουμπουνητά πυροβολισμών, διάθεση χαβαλέ και πρωτοκλασάτα χορογραφημένη δράση. Τι άλλο θέλει ο άνθρωπος για να περάσει καλά το βράδυ του;

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ