Στο μικροσκόπιο η εμπλοκή και άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε παλαιότερες περιστατικά βίας - iefimerida.gr

Στο μικροσκόπιο η εμπλοκή και άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε παλαιότερες περιστατικά βίας

Στο μικροσκόπιο η εμπλοκή και άλλων βουλευτών σε παλαιότερες «αμαρτίες» της Χρυσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εις βάθος φαίνεται πως θα συνεχιστούν οι έρευνες για τη Χρυσή Αυγή, καθώς οι Αρχές ξεσκονίζουν παλαιότερες επιθέσεις και περιστατικά βίας για να διαπιστώσουν τυχόν εμπλοκή και άλλων βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο μικροσκόπιο μπαίνουν βίαια περιστατικά, όπως οι βομβιστικές επιθέσεις στο Βόλο, ενώ δεν αποκλείεται από την πορεία των ερευνών να προκύψει εμπλοκή και άλλων βουλευτών του κόμματος που ακόμη δεν έχουν κατηγορηθεί.

Στόχος είναι να εντοπιστούν οι κρίκοι της αλυσίδας που συνδέουν την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής σε κάθε περιοχή και φθάνουν έως την κορυφή της πυραμίδας, δηλαδή τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα εκτιμάται ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της δράσης και της ιεραρχικής δομής της οργάνωσης, τουλάχιστον όπως την περιγράφει το πόρισμα του αντιεισαγγελέα.

Στην υπόθεση Φύσσα οι δικαστικές αρχές με δύο «όπλα», το πραγματικό Καταστατικό της Χ.Α., που ορίζει την αυστηρή ιεραρχία της οργάνωσης σε κάθε περιοχή και τα πολύτιμα στοιχεία που προέκυψαν από το τηλεφωνικό απόρρητο, οδηγήθηκαν στον εντοπισμό του σκληρού πυρήνα που είχε την ευθύνη για τις προγραμματισμένες επιθέσεις στη συγκεκριμένη περιοχή.

Από τα τηλέφωνα που έγιναν προέκυψε η εμπλοκή των βουλευτών Γιάννη Λαγού (υπεύθυνου για τη Νίκαια) που ειδοποιήθηκε από τον πυρηνάρχη της περιοχής Γιώργο Πατέλη, για να ενημερώσει με τη σειρά του τους Ηλ. Παναγιώταρο που δέχθηκε τηλεφώνημα λίγο πριν αρχίσει η συμπλοκή στην Αμφιάλη, ενώ μετά το φονικό ο Λαγός τηλεφώνησε και στον Ηλία Κασιδιάρη.

Βεβαίως, από τα τηλέφωνα προέκυψε ότι και ο Νίκος Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε από τον Γιάννη Λαγό, όπως ορίζει άλλωστε -κατά το κατηγορητήριο- το Καταστατικό της οργάνωσης που βασίζεται στην «αρχή του αρχηγού» που τα ξέρει όλα και τα συντονίζει όλα.

Με αυτή ακριβώς τη μέθοδο οι δικαστικές αρχές κινούνται για να συνδέσουν και άλλες υποθέσεις και να εντοπίσουν τυχόν εμπλοκή και άλλων βουλευτών σε παρόμοια με τη Νίκαια σχήματα.

Το βάρος πέφτει πρωτίστως στις βομβιστικές επιθέσεις του Βόλου, καθώς έγιναν πρόσφατα και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου μπορεί να προσφέρει σημαντικά στοιχεία, ενώ, πολλά συμπεράσματα αναμένεται να εξαχθούν από την πορεία των ερευνών για την επίθεση στο Πέραμα, που όπως προκύπτει από τη σχετική δικογραφία, ήταν προσχεδιασμένη.

Ειδικά για την επίθεση του Περάματος η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου εκτιμούν δικαστικές πηγές ότι μπορεί να ενισχύσει το βαρύ κατηγορητήριο κατά και του Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά κυρίως των βουλευτών που ήδη είναι προφυλακισμένοι ή ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ