«Σφίγγουν τα λουριά» στη Βουλή μετά τις προφυλακίσεις: Νέοι κανόνες ασφαλείας και συμπεριφοράς - iefimerida.gr

«Σφίγγουν τα λουριά» στη Βουλή μετά τις προφυλακίσεις: Νέοι κανόνες ασφαλείας και συμπεριφοράς

«Σφίγγουν τα λουριά» στη Βουλή μετά τις προφυλακίσεις: Νέοι κανόνες ασφαλείας κα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφή εντολή φαίνεται πως έχουν από εδώ και στο εξής τόσο φρούραρχος όσο και οι υπόλοιποι φύλακες της Βουλής να εφαρμόζουν στο έπακρο τα μέτρα ασφαλείας στο Κοινοβούλιο.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, τις συλλήψεις και την προφυλάκιση βουλευτών της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως στο Κοινοβούλιο θα αρχίσουν να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ελέγχου για τους βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος.

Το βάρος αναμένεται να πέσει, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» στις δύο αφύλακτες θύρες, μία στο ημιυπόγειο, όπου βρίσκεται το καφενείο των αστυνομικών και διάδρομοι πρόσβασης στο υπόλοιπο κτίριο, και η δεύτερη, στο προαύλιο, όπου υπάρχει η είσοδος προς το εντευκτήριο των βουλευτών. Αλλωστε έχει σχολιαστεί στο περιστύλιο ότι τις έχουν χρησιμοποιήσεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής για την ανέλεγκτη είσοδό τους στο Κοινοβούλιο.

Η διαμαρτυρία του (προαλειφόμενου, πλέον, για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου;) Δ. Κουκούτση στην προχθεσινή διάσκεψη των προέδρων, αναφορικά με τον έλεγχο που υφίστανται οι βουλευτές της Χ.Α. αυτές τις ημέρες, είναι ενδεικτική του νέου κλίματος, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται και στις συνεδριάσεις που ξεκινούν από Δευτέρα.

Ερωτηματικό παραμένει το πως θα αντιδράσει από εδώ και στο εξής το προεδρείο της Βουλής σε ενδεχόμενες προκλήσεις βουλευτών ακόμα και εντός της αίθουσας της Ολομέλειας.

Αν και υπάρχουν ρητές προβλέψεις για λήψη μέτρων (έως και αποβολή βουλευτή), ο Κανονισμός της Βουλής δεν εφαρμόζεται, δημιουργώντας περιβάλλον «ιδιότυπης ασυλίας» και ατιμωρησίας. Το «σκληρότερο» μέτρο που έχει επιβληθεί, έως τώρα, είναι να διαγραφούν υβριστικές εκφράσεις από τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Ωστόσο, παρά την αρχική εντύπωση, στη διεύθυνση της Βουλής εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση για το εάν μπορεί ή όχι ο φρούραρχος να παρέμβει μετά από πρόσκληση του προέδρου κάτι που φάνηκε στο περιστατικό με τον Γιάννη Δραγασάκη και πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται, επίσης, ότι άνευ επιπτώσεων έμεινε και το πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά περιστατικό, προ πολλών μηνών, με τη βιντεοσκόπηση, από άγνωστο εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο, σκηνοθετημένων επεισοδίων, εντός της Ολομέλειας, από σύσσωμη την Κ.Ο. της Χ.Α., προκειμένου το υλικό να διαδοθεί για επικοινωνιακούς λόγους μέσω Διαδικτύου και τηλεοράσεων: ο πρόεδρος της Βουλής, μετά τον δικαιολογημένο θόρυβο, εμφανίστηκε μέσω συνεργατών του να διατάσσει έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας όμως ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ