Απολογία Παναγιώταρου: Δεν ξέρω, δεν είδα δεν άκουσα – Το παίζει θύμα, κατηγορεί δημοσιογράφους, πολιτικούς - iefimerida.gr

Απολογία Παναγιώταρου: Δεν ξέρω, δεν είδα δεν άκουσα – Το παίζει θύμα, κατηγορεί δημοσιογράφους, πολιτικούς

Απολογία Παναγιώταρου: Δεν ξέρω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος, κατά την απολογία του κάνει λόγο για πολιτική δίωξη, ψευδή στοιχεία, ενώ στοχοποιεί δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Ο ίδιος δηλώνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο κόμμα και τονίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για παράνομη δράση χρακτηρίζοντας τα τάγματα εφόδου ως «περιφρούρηση».

Μάλιστα τα μαζεύει τόσο για τα τάγματα εφόδου όσο και για περιστατικά όπως εκείνα στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι, ενώ δηλώνει «άγνοια» για τις κατηγορίες στις οποίες προσάπτονται στο ακροδεξιό κόμμα.

Διαβάστε αναλυτικά ένα κομμάτι από την απολογία του Ηλία Παναγιώταρου όπως τη δημοσιεύει το capital:

Ερώτηση: Στα αντίγραφα της δικογραφίας τα οποία σας έχουν δοθεί περιλαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις, έγγραφα, απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες και στοιχεία επικοινωνίας σταθερών και κινητών τηλεφώνων και αντίγραφα εκκρεμών δικογραφιών προσώπων φερομένων ως σχετιζομένων με τη Χρυσή Αυγή. Ποια η θέση σας επί του αποδεικτικού υλικού εν γένει και επί ειδικότερων αποδεικτικών στοιχείων εφόσον επιθυμείτε να σχολιάσετε πιο συγκεκριμένα;

Απάντηση: Αρνούμαι την κατηγορία. Ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου νόμιμα εκλεγμένος με το νόμιμο κόμμα Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή δις, ένα κόμμα το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο με κατατεθειμένο καταστατικό. Η κατηγορία η οποία μου προσάπτουν δε διασταυρώνεται με το αποδεικτικό υλικό. Η εις βάρος μου ποινική δίωξη στηρίζεται σε καθαρά πολιτικά κίνητρα και σε καμία περίπτωση σε επιλήψιμα ποινικά γεγονότα. Αντιθέτως έχω υπάρξει θύμα πολλών επιθέσεων πολιτικής βίας πολλάκις. Εγώ προσωπικά έχω υπάρξει θύμα μαχαιρώματος, μου έχουν κάψει το αυτοκίνητο με εμπρηστική ενέργεια, το ακίνητο ιδιοκτησίας μου επί της οδού Σωκράτους 48 όπου στεγάζονταν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής το 2008 καταστράφηκαν ολοσχερώς μετά από τοποθέτηση βόμβας από την Συνωμοσία Πυρήνες της φωτιάς. Επισημαίνω ότι η προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη μεγάλο μέρος αυτής αναφέρονταν στο πρόσωπο μου και στην πολιτική μου δράση. Είμαι θύμα πολιτικής βίας και όχι θύτης. Υπάρχουν και άλλα περιστατικά τα οποία δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω αναλυτικά αυτή τη στιγμή.

Ερώτηση: Μεταξύ των περιεχομένων στην δικογραφία εγγράφων υπάρχουν ένα «καταστατικό» της Χρυσής Αυγής και ένα ενημερωτικό ιδεολογικού χαρακτήρα φυλλάδιο τιτλοφορούμενο Πρωτεσίλαος. Πως σχολιάζετε τα συγκεκριμένα έγγραφα και παρακαλώ διευκρινίστε εάν απηχούν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Απάντηση: Για το μεν υποτιθέμενο καταστατικό είμαι σίγουρος ότι είναι δημιούργημα της φαντασίας του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, γνωστού για τις απολύτως εχθρικές διαθέσεις έναντι της ιδεολογίας μας και του κόμματος μας. Η αξιοπιστία του έχει την ίδια αξία με μία υποτιθέμενη δική μου κατάθεση ως μάρτυρας κατηγορίας για υπόθεση του Βελουχιώτη ή του Στάλιν. Το μοναδικό υπαρκτό και αληθές καταστατικό είναι αυτό που έχει κατατεθεί επισήμως τον Άρειο Πάγο και ρυθμίζει τα σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του σχηματισμού μας. Όσο για το χειρόγραφο με τον τίτλο Εκπαιδευτική τάξη «Πρωτεσίλαος» το βλέπω για πρώτη φορά στη ζωή μου και την πλέον των 20 ετών παρουσία μου στη Χρυσή Αυγή και πρόκειται για προβοκατόρικο ή άσχετο έγγραφο με τη Χρυσή Αυγή.

Ερώτηση: Παρακαλώ διευκρινίστε μας ποια είναι η εσωτερική οργανωτική διάρθρωση του κόμματος της Χρυσής Αυγής σε εθνικό και τοπικό επίπεδο του κόμματος της.

Απάντηση: Από όσο γνωρίζω από την 20ετή και πλέον παρουσία μου στη Χρυσή Αυγή η δομή έχει ως εξής: Υπάρχει μια κεντρική επιτροπή 60 στελεχών τα οποία εκλέγονται από το Συνέδριο του κόμματος, τα οποία με τη σειρά τους εκλέγουν το Γενικό Γραμματέα του κόμματος και αυτός με τη σειρά του διορίζει το πολιτικό συμβούλιο το οποίο είναι πενταμελές. Σε τοπικό επίπεδο όταν υπάρχει κάποιο αίτημα από ψηφοφόρους και φίλους του κινήματος για τη δημιουργία κάποιου τοπικού γραφείου και εφόσον πάρει έγκριση από την κεντρική επιτροπή και το πολιτικό συμβούλιο ορίζεται κάποιος τοποτηρητής, ο οποίος αναλαμβάνει να δημιουργήσει τοπική οργάνωση. Ορίζεται κάποιο πενταμελές ή τριμελές συμβούλιο αναλόγως του αριθμού των μελών. Υπάρχει ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης, υπάρχει υπεύθυνος οικονομικών - ταμίας, υπάρχει κατά περίπτωση κάποιος υπεύθυνος ιδεολογικού, υπεύθυνος ανθρωπιστικού τομέα, στον οποίο υπάγεται η λεγόμενη πράσινη πτέρυγα και υπεύθυνος πολιτικής δράσης. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η βασική δομή των τοπικών οργανώσεων στην επαρχία. Η έννοια του πυρήνα έχει να κάνει με κάποια γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, τα οποία αριθμούν λίγους υποστηρικτές, οπότε αυτά δεν μπορούν να έχουν τον τίτλο της τοπικής οργάνωσης και έχουν τον τίτλο πυρήνας. Ο Γραμματέας της τοπικής είναι ο υπεύθυνος της τοπικής ή του πυρήνα, ο ταμίας είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά της τοπικής, ο υπεύθυνος του ανθρωπιστικού τμήματος- πράσινης πτέρυγας είναι αρμόδιος για διανομές τροφίμων, ρούχων, κατασβέσεις πυρκαγιών και αιμοδοσία και ο υπεύθυνος πολιτικής δράσης αναλαμβάνει τις πολιτικές εκδηλώσεις του κόμματος (διανομή εντύπων, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και ομιλίες και ότι άλλο αυτοί κρίνουν ότι πρέπει να γίνει εντός των πλαισίων της δράσης του κόμματος). Για κάθε τοπική οργάνωση ή πυρήνα ορίζεται ένας υπεύθυνος ο οποίος μπορεί να είναι βουλευτής ή άλλο στέλεχος το κόμματος επειδή δεν έχουμε εκλέξει σε όλες τις περιφέρειες βουλευτή π.χ. εγώ είμαι υπεύθυνος για την τοπική οργάνωση Πελοποννήσου και νοτίων προαστίων Αθηνών.

Ερώτηση: Στο περιεχόμενο στη δικογραφία ψευδεπίγραφο κατά την απολογία σας «καταστατικό» είναι προσαρτημένο και ένα έγγραφο που τιτλοφορείται Η Αρχή του Αρχηγού. Ποιος είναι ο ρόλος και or αρμοδιότητες του Αρχηγού στη Χρυσή Αυγή; Αποκαλείται Αρχηγός από τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος ο Γενικός Γραμματέας και ποιες οι αρμοδιότητες και οι εξουσίες του σε σχέση με τα αναφερόμενα στο συγκεκριμένο έγγραφο;

Απάντηση: Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής ή Γενικός Γραμματέας ή κος Μιχαλολιάκος είναι οι τρείς προσφωνήσεις προς το ίδιο πρόσωπο αναλόγως της διάθεσης του προσφωνούντος. Ο λόγος του έχει την ίδια βαρύτητα με το λόγο των υπολοίπων είτε στην κεντρική επιτροπή είτε στο συμβούλιο και δεν είναι ανεξέλεγκτος. Στην λήψη ιδιαιτέρως σοβαρών αποφάσεων η άποψη του κου Μιχαλολιάκου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και λαμβάνεται υπόψη. Π.χ. παραμονές 28ης Οκτωβρίου 2012 με δική του απόφαση του κου Μιχαλολιάκου δόθηκε εντολή προς όλες τις τοπικές μέλη στελέχη πυρήνες να μην καταθέσει κανένας στεφάνι την 28η Οκτωβρίου πουθενά σε ολόκληρη την επικράτεια, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια με πολιτικούς αντιπάλους. Συγκεκριμένα απαντώντας στον κο Καραϊβάζ που αναφέρθηκε στο πρόσωπο μου στα εγκαίνια της τοπικής οργάνωσης Αιγίου αναφερόμενος στην προαναφερθείσα απόφαση του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής είπα αυτό που αναγράφει στη μαρτυρική του κατάθεση ο κος Καραϊβάζ ότι δηλαδή κάποιες από τις διαταγές της κεντρικής διοίκησης μπορεί να τους παραξενεύουν. Στην συγκεκριμένη προαναφερθείσα περίπτωση την άλλη ημέρα από κάποια τοπική της Κάτω Αχαγιάς πήγαν να καταθέσουν στεφάνι και προκλήθηκε μια λεκτική αψιμαχία με κάποιους πολιτικούς αντιπάλους και αυτομάτως οι υπεύθυνοι διεγράφησαν και τα γραφεία έκλεισαν. Δηλαδή η κεντρική Διοίκηση φροντίζει να αποφεύγονται να δίνονται ευκαιρίες για επεισόδια με πολιτικούς μας αντιπάλους ακόμα και αν είμαστε υποχρεωμένοι να «οπισθοχωρήσουμε».

Ερώτηση: Σε συνέχεια της προηγούμενης ερωτήσεως μας πως εξηγείτε το γεγονός ότι σε συνέντευξη τύπου την νύχτα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 σημαίνον στέλεχος του κόμματος και μετέπειτα βουλευτής κος Γερμένης έδωσε εντολή στους παρευρισκομένους δημοσιογράφους να εγερθούν από τη θέση τους κατά την είσοδο του κου Μιχαλολιάκου στην αίθουσα με το γνωστό παράγγελμα εγέρθητι;

Απάντηση: Ήταν μια αυτόβουλη ενέργεια του κου Γερμένη, η οποία «δικαιολογείται» λόγω της υπερβολικής έντασης και αγανάκτησης που υπήρχε από μέρους της Χρυσής Αυγής και των πολλών στελεχών ξεχωριστά για την λασπολογία, συκοφαντία και απαράδεκτη συμπεριφορά των δημοσιογράφων απέναντι στην Χρυσή Αυγή καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ερώτηση: Λαμβανομένου υπόψη ότι στο εναντίον σας κατηγορητήριο αναφέρεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει ναζιστικά χαρακτηριστικά και τα ψευδεπίγραφα κατά την απολογία σας προαναφερόμενα έγγραφα ρητώς παραπέμπουν στις αρχές και παραδοχές του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού παρακαλούμε να μας διευκρινίσετε αν υπάρχει ιδεολογική ή άλλη σχέση της Χρυσής Αυγής με το Εθνικοσοσιαλιστικο κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ και ποιά είναι η επίσημη θέση του κόμματος για το συγκεκριμένο ζήτημα. Περαιτέρω δε παρακαλούμε να μας διευκρινίσετε εάν σε επίσημες εκδηλώσεις του κόμματος χρησιμοποιούνται εθνικοσοσιαλιστικο σύμβολα;

Απάντηση: Καταρχάς έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού όπως κάθε Ελληνας πολίτης και όχι μόνο. Δηλώνουμε Ελληνες εθνικιστές και είμαστε περήφανοι για αυτό σαν τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας που πολεμούσαν για μήνες ολόκληρους στα βουνά της Β. Ηπείρου τους ιταλούς κατακτητές και στην συνέχεια στα οχυρά Μεταξά τους Γερμανούς κατακτητές. Την ίδια στιγμή που οι σύγχρονοι επικριτές μας είναι οι ιδεολογικοί απόγονοι αυτών που αρνούνταν να πολεμήσουν στο ελληνοϊταλικό μέτωπο και σύμμαχοι των Γερμανών μέχρι το 1941 που έγινε η γερμανική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση. Η απόδοση του χαρακτηρισμού του ναζιστή είναι στα πλαίσια της μαύρης προπαγάνδας των πολιτικών μας αντιπάλων. Το επίσημο σύμβολο μας είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος που είναι κατατεθειμένο και στο ένα και μοναδικό νόμιμο καταστατικό του κόμματος. Δεν υπάρχουν στις εκδηλώσεις μας ναζιστικά σύμβολα όπως αγκυλωτοί σταυροί ή άλλα παρόμοια σύμβολα.

Ερώτηση: Σε πολλές δημόσιες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται στελέχη ή υποστηρικτές της οργάνωσης κινούμενοι κατά τρόπο συντεταγμένο ως στρατιωτικό άγημα εκτελώντας παραγγέλματα των επικεφαλής. Παρακαλώ εξηγήστε μας αυτή την πρακτική.

Απάντηση: Πρόκειται περί μεμονωμένων περιστατικών όπου ιδιαίτερα όταν υπάρχουν εκδηλώσεις μα πάρα πολύ κόσμο, όπως η εκδήλωση των Ιμίων το 2013 με περίπου 50.000 άτομα κάποιες ομάδες περιφρούρησης - ασφαλείας οργάνωσης της εκδήλωσης, αναλαμβάνουν το δύσκολο καθήκον του να φέρουν εις πέρας με επιτυχία το οργανωτικό κομμάτι της εκδήλωσης. Για να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο πλήθος πρέπει να έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα στη συγκεκριμένη δε περίπτωση υπήρχαν άνθρωποι που είχαν άλλοι πορτοκάλι φωσφόριζε γιλέκα, άλλοι περιβραχιόνια, άλλοι τζόκευ. Εξ όσων γνωρίζω το βήμα για το οποίο ερωτήθην έγινε μόνο μια φορά στην τελευταία εκδήλωση μνήμης του Μελιγαλά από πολύ μικρό αριθμό ατόμων περί τα 30 ενώ από πίσω ακολούθησαν χιλιάδες άλλοι με ελεύθερο βήμα. Δε γνωρίζω αν κάποιος έδωσε εντολή σε αυτούς τους 30αναθρώπους να προχωρήσουν συντεταγμένα. Το άγημα αυτό λειτούργησε μάλλον σαν τιμητικό άγημα αλλά όχι με μεγάλη επιτυχία λόγω της αδυναμίας συντονισμού των μελών του. Ο βηματισμός δε νομίζω ότι παραπέμπει σε ναζιστικά πρότυπα διότι κατ΄αυτόν τον τρόπο ναζιστική τεχνοτροπία θα έπρεπε να είναι και το βάδισμα της προεδρικής φρουράς κάθε Κυριακή που βγαίνει συντεταγμένα στον Άγνωστο Στρατιώτη, των προσκόπων, των εθελοντών της ομάδας διάσωσης και λοιπών.

Ερώτηση: Σε πλήθος δημοσίων εμφανίσεων της Χρυσής Αυγής πολλά μέλη ή υποστηρικτές εμφανίζονται με στρατιωτικού τύπου περιβολή συνήθως μαύρα t-shirt και το λογότυπο χρυσή Αυγή , παντελόνι φόρμας εκστρατείας χρώματος γκρίζου μαύρου λευκού και στρατιωτικές αρβύλες πιθανόν και τζόκευ. Υπάρχει κάποιος κεντρικός σχεδιασμός η προγραμματισμός, για την ομοιόμορφη εμφάνιση στελεχών του κόμματος.

Απάντηση: Σε συνέχεια της προηγούμενης απάντησης μου και πάλι επαναλαμβάνω ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των ατόμων στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής και προκειμένου να ξεχωρίζουν οι τοπικές οι οποίες αναλαμβάνουν και καθήκοντα περιφρούρησης της εκδήλωσης έχει υιοθετηθεί άτυπα μια σχετικά ομοιόμορφη ενδυμασία που διαφέρει από τοπική οργάνωση σε τοπική οργάνωση. Ο κύριος όγκος όσων συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής δε φέρει οποιαδήποτε στολή.

Ερώτηση: Ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εγγεγραμμένων μελών της Χρυσής Αυγής;

Απάντηση: Ξεκινάμε με μια επεξήγηση: ότι η Χρυσή Αυγή έχει υποστηρικτές και όχι μέλη. Για λόγους αυτοπροτασίας του πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή από κακόβουλους διώκτες, πρόβοκάτορες κ.λ.π δεν έχει μέλη και ειδικότερα λόγω του τεράστιου όγκου των ανθρώπων που έρχονται στις τάξεις μας και που επίμονα ζητάει να γίνει μέλος μας ξεκινήσαμε νε το να λέμε ότι αυτό δεν είναι εφικτό και επιλέξαμε τον όρο υποστηρικτής ο οποίος δεν έχει ούτε υποχρεώσεις ούτε δικαιώματα, έχουν μόνο μια κάρτα υποστηρικτού . Κάποιοι πουλούσαν μούρη με την κάρτα εκμεταλλευόμενοι τον αστικό μύθο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη Χρυσή Αυγή Οι κάρτες αυτές αν δεν κάνω λάθος αποσύρθηκαν εντός του 2013. Για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επόμενο συνέδριο μας έχει αρχίσει μια διαδικασία συντάξεως νέου καταλόγου μελών με κριτήρια που θα καθορίσουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο ποιους κάνουμε μέλη. Δε θέλουμε να έχουν την ιδιότητα του μέλους άτομα τα οποία μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Άρα στην ερώτηση σας περί δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των μελών απαντώ ότι δεν υπάρχουν προκαθορισμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις παρά μόνο τα απορρέοντα από τις διατάξεις του καταστατικού μας και τους γενικούς κανόνες συμπεριφοράς.

Ερώτηση: Περιλαμβάνεται στο κεντρικό σχεδιασμό του κόμματος ο έλεγχος τηρήσεως της νομιμότητος λ.χ. με τον έλεγχο πιστοποιητικών νομίμου παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα αλλοδαπών μεταναστών δεδομένου ότι σχετικές αρμοδιότητες ανήκουν κατά νόμο αποκλειστικώς σε αρμόδια κρατικά όργανα όπως η αστυνομία κ.λ.π. Σας αναφέρονται καταγεγραμμένες σε τηλεοπτικό φακό επιχειρήσεις ελέγχου πιστοποιητικών αλλοδαπών μεταναστών στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι, αλλά και παρόμοια περιστατικά ελέγχου αλλοδαπών νυχτερινών νοσοκόμων σε νοσοκομεία της χώρας;

Απάντηση: Για τα μεν περιστατικά Ραφήνας, Μεσολογγίου γνωρίζω ότι δεν ήταν με κεντρική εντολή, δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι νόμιμο ένας κρατικός λειτουργός βουλευτής και εφόσον υπήρξαν έκνομες πράξεις και υπάρχει νομοθεσία να καταλογίσει ευθύνες. Στις δυο περιπτώσεις των λαϊκών αγορών - πανηγυριών υπήρξε πρόσκληση από απεγνωσμένους νόμιμους μικροπωλητές οι οποίοι έβλεπαν ότι οι καθ΄ ύλη αρμόδιοι αδιαφορούσαν. Καθόσον αφορά τα νοσοκομεία μετά από πρόσκληση των ελληνίδων νομίμων αποκλειστικών νοσοκόμων έγινε επίσκεψη από το βουλευτή Μεσσηνίας κο Κουκούτση στο νοσοκομείο Καλαμάτα και κλιμάκιο στελεχών προκειμένου να ενημερωθεί και να καταγράψει την κατάσταση και κανένας έλεγχος δεν έγινε Τα αντιθέτως λεγόμενα είναι συκοφαντικά των πολιτικών μας αντιπάλων.

Ερώτηση: Ποια η θέση της Χρυσής Αυγής έναντι των μεταναστών;

Απάντηση: Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρη και εφόσον χρειάζεται νόμιμο εργατικό δυναμικό προσωπικό τότε να γίνεται επιλογή των νομίμων προσκληθέντων στη χώρα και επαναπροώθηση όλων των μεταναστών στη χώρα προέλευσης τους.

Ερώτηση: Στη δικογραφία περιλαμβάνονται αντίγραφα δικογραφιών στα οποία φέρονται αναμεμιγμένα στελέχη ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής Ποια είναι η θέση σας επί του συγκεκριμένου θέματος.

Απάντηση: Αρνούμαι κατηγορηματικά ότι οι συγκεκριμένες ποινικές δικογραφίες έχουν οποιαδήποτε σχέση με εμένα προσωπικά και τη Χρυσή Αυγή. Τόσο τα πρόσωπα των δραστών όσο και τα περιστατικά που περιγράφονται στις δικογραφίες είναι παντελώς άγνωστα σε εμένα και τη Χρυσή Αυγή. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη απόπειρα σύνδεσης της Χρυσής Αυγής με τα περιστατικά αυτά είναι μεθοδευμένη και εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Και πουθενά δεν προέκυψε εμπλοκή της Χρυσής Αυγής. Να υπενθυμίσουμε το περιστατικό της οδού Αναξαγόρα όπου είχε δολοφονηθεί ένας παράνομος μετανάστης και επιχειρήθηκε να χρεωθεί η δολοφονία στη Χρυσή Αυγή με ψευδομάρτυρες και αποδιώχθηκε στη πορεία ότι ο δράστης της δολοφονίας είναι και αυτός λαθρομετανάστης και το έγκλημα έγινε στο πλαίσιο διακίνησης ναρκωτικών. Παρόμοιο γεγονός έχει συμβεί και στη Σαλαμίνα όπου για τον ξυλοδαρμό ενός Αιγυπτίου από ένα φούρναρη και κάτι Αλβανούς και το δέσιμο του με αλυσίδα κατηγορηθήκαμε εμείς ενοχοποιηθήκαμε μέχρι που αποδείχτηκε ότι ο δράστης ήταν υποψήφιος στο συνδυασμό ΠΑΣΟΚ σε δημοτικές εκλογές.

Ερώτηση: Σε συνέντευξη σας στο ΒΒC είχατε πει [ότι προβλέπεται τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα να γίνεται εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα σε υγιείς έλληνες πολίτες και σε λαθρομετανάστες και τους υποστηρικτές τους αυτούς που έκαψαν την Αθήνα δύο φορές. Τι εννοείτε με αυτή τη δήλωση σας και τι εννοείτε εμφύλιος πόλεμος;

Απάντηση: Η δήλώσή μου διατυπώθηκε ορθότερα όταν αντιλήφθηκα ότι χρησιμοποίησα λάθος έκφραση στα αγγλικά διότι μεταξύ ελλήνων και παράνομων μεταναστών δεν είναι εμφύλιος πόλεμος αλλά αναταραχή (civil war αντί turmoil).

Ερώτηση: Στις περιεχόμενες στη δικογραφία μαρτυρικές καταθέσεις γίνεται αναφορά σε οργανωμένη κατά τομέα δράσης δραστηριότητα των μελών της οργανώσεως, σε στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες και σε χρήση όπλων αλλά και σε τυφλή υπακοή των μελών στην κεντρική και τοπική διοίκηση. Ποια η θέση σας για τις ως άνω καταθέσεις.

Απάντηση: Οι αναφερόμενες καταθέσεις που βασίζονται ουσιαστικά σε δύο ανώνυμους μάρτυρες τον Α και Β αποτελούν ασόβαρα μυθεύματα και από αυτές προκύπτουν ευθέως τα ταπεινά ελατήρια των μαρτύρων. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με πολύ μεγάλη πιθανότητα έως βεβαιότητα την ταυτότητα των ψευδομαρτύρων αυτών, οι οποίοι είναι εντελώς αναξιόπιστοι και εξυπηρετούν συμφέροντα δικά τους ή άλλων. Περισσότερα επί αυτών μπορεί να σας πει ο συγκατηγορούμενος μου Ιωάννης Λαγός Τα άτομα αυτά είχαν πλησιάσει την τοπική οργάνωση της Νίκαιας και του Πειραιά οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του κου Λαγού. Δεν υπάρχουν μηχανοκίνητες ομάδες ούτε βέβαια ομάδες ανηλίκων (Κένταυρος) Ειδικώς για τους ανηλίκους πρέπει να σημειώσω ότι απαγορεύεται η προσέλευση τους ασυνόδευτοι ενώ για τους Κενταύρους πρέπει να ζητηθούν οι σχετικές εξηγήσεις από τον παλιό Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και νυν Πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη.

Ερώτηση: Ο μάρτυρας Δ. Ψαρράς θεωρεί ότι η δολοφονία του Π. Φύσσα στις 17/9/2013 σχεδιάστηκε κεντρικά από τον Μιχαλολιάκο και τους στενούς του συνεργάτες Ηλία Κασσιδιάρη, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο και Ιωάννη Λαγό. Επιπροσθέτως το βράδυ εκείνης της ημέρας 17/9/2013 και περί ώρα 21: 03 δεχτήκατε κλήση από το συνάδελφο σας Ιωάννη λαγό όπως είχε καταγραφεί από τα καταγεγραμμένα στοιχεία επικοινωνίας στα πλαίσια της άρσης απορρήτου των τηλεπικοινωνιών που διατάχθηκε αρμοδίως για την παρούσα υπόθεση. Τι απαντάτε επί αυτών;

Απάντηση: Ως προς το πρώτο σκέλος που αφορά τις κατηγορίες του γνωστού ψευδομάρτυρα Ψαρρά και αθεράπευτα πολέμιου της Χρυσής Αυγής απαντώ ότι πρόκειται περί μυθευμάτων σεναρίου επιστημονικής φαντασίας που χωρίς κανένα στοιχείο επιχειρεί να μας εμπλέξει στο ατυχές και συμπτωματικό γεγονός της απώλειας του Φύσσα. Όσο για το τηλεφώνημα που δέχτηκα στις 21:03 το βράδυ από τον κο Λαγό είναι άσχετο με το συμβάν και πιθανότατα αφορούσε την επικείμενη διανομή τροφίμων που θα γινόταν στην τοπική της Νίκαιας το επόμενο Σάββατο.

Ερώτηση: Ο μάρτυρας χχχ κατέθεσε ότι στις 8-8-2013 στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σε μια καντίνα πολιτική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην οποία παρευρεθήκατε εσείς και οι συνάδελφοι σας Λαγός και Μίχος , οι οποίοι με πύρινους λόγους και ακραία φρασεολόγια που παραθέτει αναλυτικά στην κατάθεση του προανήγγειλε το περιστατικό του ξυλοδαρμού μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα αρκετές μέρες αργότερα Τι απαντάτε απ αυτού.

Απάντηση: Η Χρυσή Αυγή ως νόμιμο πολιτικό κόμμα έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και στο συνδικαλιστικό χώρο. Με απόλυτη επιτυχία έχει γίνει η συνδικαλιστική παράταξη στους οδηγούς ταξί, λεωφορείων αστικών συγκοινωνιών και αλλού. Έτσι και μετά από πρόσκληση εργαζομένων στη Ζώνη Περάματος πήγαμε για να ξεκινήσουμε τις επαφές για τη δημιουργία σωματείου. Η Πρώτη επαφή ήταν πολύ καλή μαζεύτηκαν πολλοί εργαζόμενοι παρά τις απειλές του συνδικάτου μετάλλου του οποίου ηγείται ο αποδεδειγμένα γνωστός τραμπούκος του ΠΑΜΕ κος χχχ που μέχρι την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής θεωρούσαν τη Ζώνη τσιφλίκι τους Οι λόγοι ήταν πύρινοι όπως λέει και ο κος Πουλικόγιαννης και ενδεχομένως να υπήρχαν απαντήσεις στις λεκτικές του προκλήσεις. Όμως η οξύτητα των λόγων μου βρίσκεται στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητες και δε σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι προκάλεσε ή είχε οποιαδήποτε σχέση με τα όποια επεισόδια που έγιναν ένα μήνα αργότερα. Ήταν ένα τυχαίο γεγονός και δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή αυγή. Προσωπική μου άποψη είναι ότι λόγω της πολύ μεγάλης αποδοχής του νέου σωματείου που ιδρύεται στη Ζώνη είναι η αιτία που υπάρχουν πολλοί κατηγορούμενοι από την περιοχή. Χαρακτηριστικά αναφέρω τον κο χχχ , ο οποίος δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, γνωριστήκαμε στη Ζώνη και πρωτοστάτησε στην ίδρυση του σωματείου. Υπάρχουν κατηγορούμενοι στην παρούσα υπόθεση των οποίων η εμπλοκή οφείλεται στη συμμετοχή τους στην ίδρυση του σωματείου εργαζομένων μη ελεγχόμενου από το ΠΑΜΕ. Πιστεύω ότι ενέπλεξαν και το βουλευτή Μίχο στην παρούσα υπόθεση καθ΄ υπόδειξιν των στελεχών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Ερώτηση: Τι γνωρίζετε για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής.

Απάντηση: Κατ΄ αρχάς υπάρχει η κρατική χρηματοδότηση, η οποία είναι συγκεκριμένη και υπάρχουν οι προσφορές φίλων και υποστηρικτών που επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά και υπάρχει οικονομική ενίσχυση από τη παρακράτηση 10% από την βουλευτική αποζημίωση των 18 βουλευτών του κόμματος.

Ερώτηση: Τι επιθυμείτε να προσθέσετε;

Απάντηση: Ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο έχω συλληφθεί. Είμαστε πεντακάθαροι σαν διαμάντι και εγώ και η Χρυσή Αυγή. Τυχόν έκνομες πράξεις στελεχών πρέπει να ελεγχθούν και εφόσον διαπιστωθεί παράβαση να διωχθούν και όχι να διώκονται συλλήβδην οι Βουλευτές, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και ολόκληρο το κόμμα με την εκτός νομιμότητας λογική της «συλλογικής ευθύνης».

Φωτογραφία: Fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ