Oμπάμα: Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από το λουκέτο στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Oμπάμα: Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από το λουκέτο στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κανείς δεν κερδίζει από την παράλυση του κράτους, κανείς δεν κερδίζει όταν οι οικογένειες δεν ξέρουν εάν θα καταβληθούν ή όχι οι μισθοί», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνομιλία του με δημοσιογράφους την ώρα που συνεχίζεται το αδιέξοδο με τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο.

Σε μία σπάνια κίνηση, ο Αμερικανός πρόεδρος βγήκε πεζός για μία βόλτα στην περιοχή του Λευκού Οίκου και μαζί με τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν γευμάτισαν σε κατάστημα γρήγορου φαγητού στη Λεωφόρο Πενσυλβάνια.

Oμπάμα: Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από το λουκέτο στο Δημόσιο  | iefimerida.gr 0
Oμπάμα: Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από το λουκέτο στο Δημόσιο  | iefimerida.gr 1

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε με πολίτες και τους υπαλλήλους του σαντουϊτσάδικου, ενώ είχε συνάντηση και με έναν άνδρα που φορούσε μπλουζάκι υπέρ της μεταρρύθμισης Obamacare.

Oμπάμα: Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από το λουκέτο στο Δημόσιο  | iefimerida.gr 2
Oμπάμα: Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από το λουκέτο στο Δημόσιο  | iefimerida.gr 3
Oμπάμα: Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από το λουκέτο στο Δημόσιο  | iefimerida.gr 4

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε απόψε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα επικύρωνε ένα νομοσχέδιο σε περίπτωση που ψηφιζόταν από τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να καταβληθούν αναδρομικά οι μισθοί στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε αναγκαστική αργία λόγω του κλεισίματος των υπηρεσιών τους.

«Ο νόμος αυτός, ωστόσο, από μόνος του δεν θα αντιμετωπίσει τις σοβαρές συνέπειες από το κενό χρηματοδότησης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου με την οποία καλείται ξανά το Κογκρέσο να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που έχει ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις της στη Wall Street Journal, ανώνυμη πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης εκτίμησε ότι οι Δημοκρατικοί «κερδίζουν τη μάχη» σε αυτήν την κρίση απέναντι στους Ρεπουμπλικάνους.

Oμπάμα: Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από το λουκέτο στο Δημόσιο  | iefimerida.gr 5

Το shutdown -όπως έχει επικρατήσει να λέγεται στις ΗΠΑ- στο αμερικανικό δημόσιο, έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα και στις υπηρεσίες του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, το υπουργείο Οικονομικών, που μεταξύ άλλων είναι αρμόδιο για την εκτέλεση των κυρώσεων που έχουν οι επιβάλει οι ΗΠΑ εναντίον της Συρίας και του Ιράν, δεν είναι σε θέση να συντηρήσει «τις βασικές του λειτουργίες», καθώς πολλοί εργαζόμενοί του έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία μετά την παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης την Τρίτη.

«Αυτή είναι μια αρνητική συνέπεια αυτής της εντελώς άσκοπης απόφασης των Ρεπουμπλικάνων να κλείσουν την κυβέρνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ