Τι απαντά το ΥΠΕΣ στα περί απέλασης του Αιγύπτιου μετανάστη - θύματος βασανισμού στη Σαλαμίνα - iefimerida.gr

Τι απαντά το ΥΠΕΣ στα περί απέλασης του Αιγύπτιου μετανάστη - θύματος βασανισμού στη Σαλαμίνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διευκρινίσεις αναφορικά με την υπόθεση του Αιγύπτιου μετανάστη που είχε πέσει θύμα πρωτοφανούς κακοποίησης από το αφεντικό του στη Σαλαμίνα, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή καταγγελίες περί απέλασής του. Δεν έχει απελαθεί, επανεξετάζεται η αίτησή του για άδεια παραμονής, αναφέρει το υπουργείο.

Ο άτυχος μετανάστης από την Αίγυπτο, Γουαλίντ Ταλέμπ, είχε βρεθεί τον Δεκέμβριο του 2012 σε άθλια κατάσταση από περαστικούς στην περιοχή Αμπελάκια Σαλαμίνας, δεμένος με αλυσίδα από το λαιμό σε δέντρο. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες κατοίκων χρειάστηκε ειδικό μηχάνημα για του κόψουν την αλυσίδα. Όπως διαπιστώθηκε είχε χτυπηθεί από το αφεντικό του, ιδιοκτήτη φούρνου.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας είχε εγγυηθεί τότε ότι ο μετανάστης δεν θα απελαθεί, ενώ του είχε χορηγηθεί προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα.

Όπως εξηγεί το υπουργείο Εσωτερικών , δεν κινήθηκε η διαδικασία απέλασης εις βάρος του «για ανθρωπιστικούς λόγους» και «για να παραστεί στη δίκη εκείνων τους οποίους κατήγγειλε ότι τον κακοποίησαν».

Στη συνέχεια ο ίδιος ο μετανάστης κατέθεσε αίτηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους και το υπουργείο τού χορήγησε προσωρινή άδεια διαμονής. Παράλληλα ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, στην οποία εστάλη σχετικό αντίγραφο.

Έκτοτε, σημειώνει το ΥΠΕΣ, παραμένει νομίμως στη χώρα και δεν έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης από την Ελληνική Αστυνομία.

Λόγω, όμως, ελλιπών εγγράφων στον φάκελο του, η αίτησή του είχε απορριφθεί, αλλά σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, μετά από συνεννόηση με τη δικηγόρο του για συμπλήρωση του φακέλου, η αίτηση του επανεξετάζεται, κατόπιν αιτήσεως θεραπείας, για να λυθεί το ζήτημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ