Τι είπαν στις απολογίες τους οι προφυλακισμένοι Λαγός και Πατέλης για τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα [pdf] - iefimerida.gr

Τι είπαν στις απολογίες τους οι προφυλακισμένοι Λαγός και Πατέλης για τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα [pdf]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην επικείμενη επίσκεψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και τη διανομή τροφίμων αφορούσαν κατά το Γιάννη Λαγό οι τηλεφωνικής συνομιλίες που προηγήθηκαν της δολοφονίας Φύσσα με τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Το ίδιο περιεχόμενο είχαν κατά τον Γιώργο Πατέλη τα μυνήματα και τα τηλέφωνα που έκανε πριν το τραγικό περιστατικό σε στελέχη της οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Γιάννης Λαγός δήλωσε άγνοια για το καταστατικό που περιέχεται στο πόρισμα, δήλωσε ότι αρνείται το ναζισμό, αρνήθηκε την ύπαρξη ταγμάτων εφόδου ενώ όσον αφορά τις κλήσεις από και προς των Γιώργο Πατέλη τη μοιραία νύχτα υποστήριξε ότι όσες προηγήθηκαν τη δολοφονία Φύσσα είχαν σαν σκοπό το συντονισμό των εκδηλώσεων της ΧΑ στην περιοχή και σε όσες ακολούθησαν το τραγικό συμβάν είχαν σαν σκοπό την επίπληξη του πυρηνάρχη καθώς ο βουλευτής θεωρούσε ότι δεν τον είχε ενημέρωσει επακριβώς για το φόνο Φύσσα.

Δείτε ολόκληρη την απολογία του Γιάννη Λάγου πατώντας ΕΔΩ.

Η απολογία Πατέλη

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η απολογία Πατέλη ο οποίος υποστήριξε ότι του τηλεφώνησε ο ίδιος ο Ρουπακιάς γύρω στα 15 – 20 λεπτά μετά το περιστατικό και έκρινε ότι έπρεπε να ενημερώσει αμέσως τον περιφερειάρχη του που ήταν ο Λαγός. Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι κάλεσε κάποιον άλλον για να ενημερώσει για το περιστατικό, απλά εξήγησε τι είχε συμβεί σε όποιον τύγχανε να τον καλούσε.

Οσον αφορά τα μηνύματα που εστάλησαν από το κινητό του πριν τη δολοφονία Φύσσα κατέθεσε ότι είχαν σαν σκοπό την ενημέρωση για την επικείμενη επίσκεψη του αρχηγού στα γραφεία της ΧΑ την Πέμπτη.

Τέλος, παρείχε πλήρη κάλυψη στον γ.γ. της ΧΑ Νίκο Μιχαλολιάκο τονίζοντας ότι δεν τον ενημέρωσε για το περιστατικό μόνο τον Γιάννη Λαγό και ότι οι 14 κλήσεις που καταγράφηκαν προς το σπίτι του μετά το φόνο έγιναν από τον ίδιο, από αριθμό που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ, «την επόμενη ημέρα». Αποσαφήνισε δε πως ο «αρχηγός [...] δεν βρισκόταν στα γραφεία εκείνο το πρωί».

Δείτε ολόκληρη την απολογία του Γιώργου Πατέλη πατώντας ΕΔΩ.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ