Ανταλλάγματα θέλει ο Ερντογάν για το θέμα της Χάλκης – Ζητά και αυτός εκλογή μουφτήδων στη Θράκη - iefimerida.gr

Ανταλλάγματα θέλει ο Ερντογάν για το θέμα της Χάλκης – Ζητά και αυτός εκλογή μουφτήδων στη Θράκη

Ανταλλάγματα θέλει ο Ερντογάν για το θέμα της Χάλκης – Ζητά και αυτός εκλογή μου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο χορό της διεκδίκησης ανταλλαγμάτων για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης μπήκε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επειτα από τους υπουργούς του, Αχμέτ Νταβούτογλου και Εγκεμέν Μπαγίς, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφέρθηκε και εκείνος με τη σειρά του στην εκλογή μουφτήδων στη Δυτική Θράκη.

Οπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Zaman, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε νομικό κώλυμα για την επαναλειτουργία της Σχολής, αλλά πρόσθεσε πως η Αγκυρα περιμένει μία κίνηση καλής θέλησης από την Ελλάδα, αναφέροντας ως παράδειγμα την εκλογή του μουφτή στη δυτική Θράκη από την «τουρκική» κοινότητα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο μουφτής της δυτικής Θράκης, που σήμερα διορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να εκλέγεται από τη μουσουλμανική-τουρκική κοινότητα, όπως προβλέπεται στις σχετικές διατάξεις της Συνθήκης της Λοζάνης.

«Εμείς δεν διορίζουμε τον Ελληνα Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη. Η ελληνική κοινότητα επιλέγει το θρησκευτικό της ηγέτη. Γιατί λοιπόν θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για το θρησκευτικό ηγέτη της τουρκικής κοινότητας στη δυτική Θράκη;» σχολίασε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ