Ολη η απολογία- παραλήρημα του Χρήστου Παππά: «Η Χρυσή Αυγή μια μέρα θα κυβερνήσει» - iefimerida.gr

Ολη η απολογία- παραλήρημα του Χρήστου Παππά: «Η Χρυσή Αυγή μια μέρα θα κυβερνήσει»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην σκληρή γραμμή της ολικής άρνησης των κατηγοριών που απευθύνονται στη Χρυσή Αυγή αλλά και τον ίδιο επέμεινε ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως οι ποινικές διώξεις σε βάρος του ακροδεξιού κόμματος, ξεκίνησαν από την Νέα Δημοκρατία επειδή «έχει κατρακυλήσει δημοσκοπικά».

Ο κ. Παππάς, στο υπόμνημα που κατέθεσε υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και προσέθεσε ότι αυτό μπορεί να εξακριβωθεί από την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, ενώ χαρακτήρισε την δίωξη σε βάρος του αλλά και άλλων στελεχών της Χρυσής Αυγής «πολιτική», η οποία έγινε λόγω της ανόδου της Χ.Α. και της ταυτόχρονης δημοσκοπικής καθόδου της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσης Αυγής, ανέφερε παράλληλα πως το ακροδεξιό κόμμα του «θα κυβερνήσει κάποτε τον τόπο και θα οδηγήσει τους υπεύθυνους της δυστυχίας του κόσμου ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης» ενώ παράλληλα αμφισβήτησε το καταστατικό της Χρυσής Αυγής που παρουσιάσθηκε από τα ΜΜΕ, σημειώνοντας πως το αυθεντικό καταστατικό είναι αυτό που έχει κατατεθεί στον Αρειο Πάγο, αναφέρει το Βήμα.

Συνεχίζοντας την επίθεση του κατά των κομμάτων αλλά και των ΜΜΕ, ο «νούμερο δύο» της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε όλα τα πολιτικά κόμματα και αποκάλεσε «διαπλεκόμενους πολιτικούς» εκείνους που δήθεν κρύβονται πίσω από τη δίωξη των πολιτικών της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε ότι οι βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής είναι «οι μόνοι που δεν είχαν λερώσει τα χέρια τους με κλεμμένο δημόσιο χρήμα και βρώμικες συναλλαγές», ενώ παράλληλα κατηγόρησε και τα ΜΜΕ πως είχαν αποκλείσει την οποιαδήποτε πρόσβαση σε μέλη του ακροδεξιού κόμματος.

«Δεν έχουμε στρατιωτική δράση, δεν είμαστε ρατσιστές»

Στην προσπάθεια του να αποδομήσει το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του, ο κ. Παππάς υποστήριξε πως η Χρυσής Αυγή δεν είναι ρατσιστικό κόμμα και πως δεν κυνηγούσε μετανάστες, «εκτός από τους παράνομους», διαψεύδοντας παράλληλα τις κατηγορίες περί στρατιωτικής δομής της οργάνωσης. Ωστόσο, μιλώντας για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τόνισε πως θα μπορούσε κάποιος οπαδός του κόμματος να κάνει παράνομες πράξεις, ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να βαρύνει το κόμμα. Ο ίδιος πάντως, υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με τις εγκληματικές πράξεις που περιγράφονται σε βάρος του στη δικογραφία και πως δεν γνωρίζει ούτε τους δράστες, ούτε εάν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Κλείνοντας, ο βουλευτής της Χ.Α. καταφέρθηκε κατά ενός από τους προστατευόμενους μάρτυρες επικαλούμενος δημοσιογραφικές πηγές πως είναι τοξικομανής και ασελγούσε στο ίδιο του το παιδί και τόνισε πως δεν πρέπει να μείνει μακριά από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του

Νωρίτερα το πρωί, ο συνήγορος του κ. Παππά Περικλής Σταυριανάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη υποστήριξε πως μετά την μυνητήρια αναφορά που κατά του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε ο πελάτης του μαζί με άλλους δύο βουλευτές, «την ίδια ημέρα ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διατάσσει να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εκείνου και των υπολοίπων».

Διαβάστε όλο το απολογητικό υπόμνημα του Χρήστου Παππά

Σελίδες 1-5

Σελίδες 6-10

Σελίδες 11-13

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ